Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Sexy boubelky aneb Co se mužům opravdu líbí

Říká se, že baculky jsou veselé a společenské, ale stále častěji se mluví o tom, že jsou velmi vášnivé a eroticky založené.
22. června 2009 | 09:44

Móda vám diktuje velikost 38, ale vy se snažíte nasoukat do čtyřiačtyřicítky. No a co? Spousta mužů by měkké a bujné tvary svých žen nikdy nevyměnila za kostnaté rybičky z přehlídkových mol.

„Hledám sympatickou baculku se smyslem pro legraci a sex. Baculaté ženy jsou totiž nejkrásnější a nejpřitažlivější. Kdo si myslí opak, je prostě blázen,“ říká jeden z mnoha inzerátů, kterými se seznamky jen hemží. V naší rodině o tom víme své. Tatínek totiž patří mezi skalní milovníky boubelek. „Ženská má mít všechno pořádné, aby bylo na co se dívat i sáhnout,“ říká můj táta.

Fascinované světem
Muži se ve společnosti pyšní reprezentativními modelkami s váhou padesát kilo i s postelí, ale často pak hledají zázemí u normálních baculek. Instinkt jim totiž říká, že žena s velkými prsy a boky je zdravá, silná a ideální budoucí matka jejich dětí. Někteří psychologové dokonce tvrdí, že baculaté ženy jsou mnohem pozornější, vnímavější a empatičtější než jejich štíhlé kamarádky. Proč? Prostě prý nejsou tolik zahleděné do svého vzhledu, a místo fascinace tělem a svou krásou věnují pozornost světu kolem sebe.

Říká se, že baculky jsou veselé a společenské, ale stále častěji se mluví o tom, že jsou velmi vášnivé a eroticky založené.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

XL, ale šťastná
Zdravotní sestra Veronika je zhmotněním slova boubelka. „Když mi kamarád v pětadvaceti letech řekl, že jsem typ, který nikdy nebude hubený, dotklo se mě to. Chvíli jsem sice zápasila s dietami a omezováním se, ale k muší váze jsem se stejně nikdy nedopracovala. Dneska to vnímám jako přednost. Naučila jsem se mít ráda svoje tělo i s jeho křivkami a oblinami,“ říká Veronika. Podobně to vidí i mnoho mužů. Také moje kamarádka Milena se neustále pokouší vyladit váhu a manžel její snahu bojkotuje. Patří totiž také do kategorie obdivovatelů oblých tvarů. „Ženská má vypadat jako ženská, ne jako chlap v sukních. Plná prsa i boky jsou to, co dělá ženy přitažlivé, tak nechápu, proč se o to moje žena snaží neustálými dietami přijít,“ kroutí hlavou nad naší snahou vecpat se do váhových tabulek Vladimír.
Kouzlo těla ve tvaru přesýpacích hodin potvrzuje i sexuolog Petr Weiss: „Není důležitá ani tak tělesná váha, ale na muže určitě působí sexy ženy, které mají poměr mezi pasem a boky kolem 0,6 bodů. Štíhlý pas a výraznější boky totiž svědčí o mládí i plodnosti, a to muže přitahuje. Pokud se ptáte na fascinaci opravdu výraznou nadváhou, pak jde většinou o poruchu.“

Víte, že...

Muži vnímají pozitivně „vyladěný“ poměr mezi pasem a boky. Takzvaný WHR – waist/hip ratio (poměr pas/boky) si snadno spočítáte vydělením obvodu vašeho břicha a pasu. Pokud jste v rozmezí 0,6 až 0,75 máte ideální postavu pro mužské oko.

Skvělé milenky
Říká se, že baculky jsou veselé a společenské, ale stále častěji se mluví o tom, že jsou velmi vášnivé a eroticky založené. „Z některých žen plných tvarů jejich sexualita přímo srší. Moje první žena byla hubená a druhá je její opak. Pro mě je ale symbolem sexu právě pro svoje ženské tvary,“ svěřuje se můj kamarád Luboš. Dokonce prý existuje i vědecké vysvětlení pro to, že boubelky jsou při milování mnohem vnímavější a citlivější. V tukové tkáni totiž vznikají estrogeny, ženské hormony, které společně s androgeny (mužskými pohlavními hormony, které také kolují v ženském těle) ovlivňují libido, které je jakýmsi sexuálním hnacím motorem.

Říká se, že baculky jsou veselé a společenské, ale stále častěji se mluví o tom, že jsou velmi vášnivé a eroticky založené.
Autor: Shutterstock

Miss akorát
Chloe Marchall nevypadá zrovna jako obvyklá královna krásy. A přesto se loni stala historicky první finalistkou Miss Anglie, která nemá podváhu. Ačkoli její míry patří mezi průměrné (měří 177 cm a váží 79 kilogramů), mezi vychrtlými modelkami vyčnívá. „Všichni si myslí, že missky musí být vysoké, štíhlé blondýnky, a já jsem silná bruneta,“ komentuje běžné vnímání soutěží krásy a dodává. „Chci všem ukázat, že dívka může být krásná, i když nemá podváhu.“ Díky ní se mnoha ženám zvedlo sebevědomí a začínají vnímat své proporce jako výhodu, a ne handicap.

Měkká krása
Že Venušiny božské křivky nenechávají v klidu i dnešní muže, dokládá také web baculi.net, který je určený pro všechny milovníky boubelek. Jeho autor na nich přiznává, že je ženatý s nádhernou baculkou a oblé dívky i ženy ho přitahují. „Mnohé z nich jsou ale ovlivněné nesmysly o tom, jak je nehezké a nezdravé vypadat jako žena. A přitom se právě takové, jaké jsou, líbí většině mužů a my si rádi jejich obliny pohladíme aspoň pohledem. Snažím se vytvořit protiváhu nevkusu vydávajícího za ideál tělo mladé dívky ve vývinu, ne skutečně dospělé ženy,“ říká na svých stránkách. Co je krásná oblina, a co už nevzhledná nadváha ale nikdo neupřesňuje. Každopádně to vypadá, že bič v podobě požadavku na šlang tělo si pletou tak trochu ženy samy, když se snaží zkrotit každé kilo nad ideál.

ANKETA

Líbí se vám štíhlé ženy, nebo baculky?

Radim Mrázek (46)
– Nemám rád příliš hubené ani příliš kulaté ženy. Pro mne je ideál někde na půl cesty mezi Twiggy a Halinou Pawlovskou.

Jan Petříček (36)
– Mně připadají nejpřitažlivější výrazně štíhlé ženy. Vůbec si nezakládám na baculkách s velkými prsy a boky.

Jaroslav Teinzer (44)
- Když je žena hezká, tak je snad úplně jedno, jestli je hubená nebo baculatá. Ale podle mne k pořádnému chlapovi patří pořádná ženská.

Autor: Majka Vinická, lena
Další články z kategorie