Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kdo je pansexuál? Tahle sexuální orientace bude stále častější!

  • 27. března 2021 | 06:00

    Pansexualita je termín, který se v poslední době ve společnosti stále častěji skloňuje. Díky celebritám, jako je například Miley Cyrus, se o této nové sexuální orientaci dozvědělo také mnohem více lidí a dostala se více do povědomí. Mnoho lidí ale stále netuší, co to vlastně znamená být pansexuál.

    Je tu mnoho lidí, kteří pochybují, že pansexualita je něco reálného. Panují tu různé stereotypní pohledy na věc a nedorozumění nebo mylná vysvětlení. Rozhodně se nedá popřít, že tato sexuální orientace skutečně existuje.

     

  • Pansexuál není to samé jako bisexuál


    Autor: iStock

    Slovo pan je řeckého původu a znamená to vše. Od toho se samozřejmě odvíjí i tato sexuální orientace. Pansexuál není to samé jako bisexuál, pansexuál je sexuálně, emocionálně nebo romanticky přitahován ke všem. Znamená to k mužům, ženám, transsexuálům, lidem, kteří se rozhodli neřídit genderem vůbec nebo k transgenderovým osobám.

  • Není neobvyklé, že pansexuál byl dříve bisexuál


    Autor: iStock

    Lidé, kteří se dříve hlásili k bisexualitě, mohou dojít k tomu, že jim lépe vyhovuje pansexualita, protože bisexualita přesně neobsahuje jejich vztah k ostatním, je příliš striktní. Panseualita je více otevřena všem skupinám lidí. Je zřejmé, že pansexuálové se budou objevovat spíše v mladších generacích, starší generace stále inklinují spíše k bisexualitě.

    Podívejte se na video, kde redaktorka vyzkoušela sex s umělým mužem:

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela sex s umělým milencem • VIDEO: youtube/vice

  • Pansexuál není promiskuitní


    Autor: iStock

    Pansexuál se nerovná promiskuitní jedinec. Jsou to sice jedinci, které přitahují všichni, ale neznamená to, že se všemi spí. Naopak, pansexuálové jsou velice vybíraví v tom, s kým navazují intimní poměry.

  • Pansexuál touží po vztahu


    Autor: iStock

    Lidé mnohdy označují jedince, kterým přijde atraktivní více genderových skupin, jako neschopné závazků. To samozřejmě není pravda. To, že vás přitahuje více genderových skupin, nemění nic na vaší povaze, na tom, jaké vztahy chcete navazovat se svými partnery a po čem ve vztahu s tím druhým člověkem toužíte. Není to jen o sexu, ale o touze najít svou druhou polovičku.

    Podívejte se na video o vztahu jedné ženy a dvou mužů, takhle jim to klape:

    Video se připravuje ...
    Cait žije ve vztahu se dvěma muži • VIDEO: Barcraft TV

  • Pansexualita byla popsána nedávno


    Autor: iStock

    Je to pár let, co se poprvé objevil tento termín v Americe. Proto zatím mnoho lidí nemá ani ponětí, že něco podobného existuje. Pansexuálové tu byli ale už dříve. Právě proto, aby bylo možné pojmenovat tuto sexuální orientaci a vysvětlit, jaké má preference, vzniklo i samotné pojmenování.

  • Pansexualita nemá co do činění s pohlavím


    Autor: iStock

    Lidé často pletou dohromady genderovou identitu a sexuální orientaci, ale to není jedno a to samé. Pansexualita je sexuální orientace, která objasňuje vaše objekty zájmu, kdo vás přitahuje. Genderová identita je to, jakého jste pohlaví, tedy žena, muž, nebo jste se rozhodli neidentifikovat se jako ani jedno z toho.

  • Pansexuální je asi jedno procento populace


    Autor: iStock

    Je to celkem nový pojem, takže je ještě nejasné, jak velké procento obyvatel této planety se řadí mezi pansexuály. Jelikož už se k pansexualitě přihlásilo i několik celebrit, dostává se do povědomí dost rychle, a tudíž se odhaduje množství pansexuálů na jedno procento populace.

Diskuse ke článku
.