Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nestydí se za svá těla, a proto je blokují na Instagramu. Podívejte se na fotky těchto odvážlivců

21. července 2018 | 06:00

Pravidla sociálních sítí proti nahotě, násilí, rasismu a dalším věcem jsou mnohdy velice přísná, otázkou ovšem je, podle čeho třeba Instagram hodnotí, co je, a co naopak není přípustné. Proč třeba není nic na tom, když je na obrázku mužská bradavka, ale ženská je už nepřijatelná? Proto také vznikají různé skupiny, které se proti cenzuře bouří.

Existuje celé „hnutí“, které nesouhlasí právě s nerovnoprávností mužských a ženských bradavek a snaží se to dát svými posty najevo. Spousta lidí se chce na svém profilu pochlubit uměleckými fotografiemi, které obsahují jistou nahotu nebo věci, které se vymykají běžnému modelu krásy.

Vznikla tak celá kniha, která je plná fotografií, jež byly Instagramem zakázány. Molly Soda a Arvida Byström poprosily všechny, kterým se tak stalo, aby jim fotky zaslali. Dostalo se k nim více než tisíc kusů. Čtvrtinu vybraly a publikovaly. Tohle jsou některé z fotografií, které byly zakázány. Jsou na nich pubické chloupky vyčuhující z kalhotek, odhalená ňadra, chlupy v podpaží, a dokonce celulitida! Podívejte se na naši galerii, kde najdete nejen fotky z knihy, ale i další, které ukazují, jak jsou lidé pyšní na svá těla i s jejich nedokonalostmi.