Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč některé ženy nedosáhnou orgasmu? Na vině jsou klitoris i velikost vaginy

Video se připravuje ...
Animovaný film o klitorisu odhalil to, co jste možná nevěděli. Podívejte se!
VIDEO: youtube
12. července 2018 | 06:00

Je neuvěřitelné, kolik různých faktorů má vliv na to, zda ženy vyvrcholí, nebo na to, za jak dlouho vyvrcholí. Každá z nás se tam dole liší, neexistuje žena, která by měla vaginu totožnou s nějakou druhou. Možná jste to ještě nevěděla, ale to, jak jste v klíně tvarována, ovlivňuje způsob a schopnost vyvrcholení.

Protože je ženský orgasmus tak křehká a nedokonale probádaná záležitost, je neustálým terčem zájmu. Všichni chtějí zjistit, proč nejsou některé ženy schopny dosáhnout orgasmu pouze penetrací.

Teď ale vědci přišli s jedinečným zjištěním – je to kvůli tomu, jak jsou ženy dole rozdílně tvarované. Přitom tvar a velikost se určují již při vývinu plodu v břiše matky.

Jak dosáhnout orgasmu?

Na univerzitě v Indianě se vývoji vaginy věnovala doktorka Leslie Hoffman. Zjistila, že klitoris se během vývoje pomalu zvedá a stěhuje se od vaginálního otvoru. U některých žen se vzdálí tak moc, že během sexu není možné poskytovat mu dostatečné tření, aby byla žena schopna vyvrcholit.

Paní doktorka dokonce vypočítala, jaká vzdálenost je tou nejzazší možnou k tomu, aby mohla žena během sexuálního aktu dosáhnout orgasmu bez jiné další stimulace. Vzdálenost klitorisu od vaginálního vstupu by neměla být větší než dva a půl centimetru. Takže šup pro metr a zjistěte, jak jste na tom.

Záleží na velikosti?

Existují přitom i další faktory, které mohou za to, že žena nedokáže dosáhnout orgasmu během sexu. Mohly by se k nim řadit velikost partnerova penisu nebo jeho schopnosti jakožto milence? Leslie Hoffman tvrdí, že to jsou nepodstatné detaily, nejdůležitější je prý právě klitoris.

Pokud jste si naměřila vzdálenost, která je větší než oněch magických dva a půl centimetru, nemusíte ale zoufat. Naopak je dobré vědět, že během sexu nedosáhnete vyvrcholení, pokud vás partner – nebo vy sama – současně nebude dráždit na klitorisu. Existuje asi deset procent žen, které dosahují při penetraci vaginálního orgasmu nezávislého na dráždění klitorisu. Ale co je to deset procent!

Podívejte se do fotogalerie na snímky pořízené fotoaparátem umístěným ve vagině: