Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pouta, bičíky, svazování a nahota, to je výstava Voayer. Když se ženy naštvou, nevadí, říká její tvůrce

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
19. dubna 2018 | 06:00

Tento týden máte jedinečnou možnost zhlédnout výstavu Voayer v Tančícím domě. Ve třech patrech galerie najdete každý den třináct jiných dívek, které tvoří živé exempláře, na některé z nich si dokonce můžete sáhnout. Pokud vás to jako ženu pobuřuje, je to prý v pořádku, tvrdí tvůrce výstavy Mário Petreje.

Musím říct, že jako žena, která má k sexu pozitivní postoj a velmi otevřenou mysl, jsem výstavou pobouřena nebyla. Jen některé modely mi přišly už trochu moc bizarní. Když už člověk udělá takovýhle počin, měla jsem pocit, že by tím měl něco zamýšlet, mělo by to nést nějakou myšlenku nebo uměleckou ideu, ale asi jsem se spletla. „Nemyslím tím vůbec nic. Je to jen výstava nahých žen a to je všechno,“ řekl mi Mário Petreje.

Ani na ženy a na nikoho jiného Mário nemá žádný názor a rozhodně nepotřeboval žádnou z modelek nutit k tomu, aby se takto vystavila zraku lidí a fotografování. „Dívky se mi hlásí samy a jsou tu dobrovolně. Mám na stránkách formulář, který vyplňují, některé z nich už známe, protože tu byly loni,“ vysvětlil Petreje. Když procházíte výstavou, máte pocit, že jste v sex klubu. Dívky jsou umístěny do stylizovaných zákoutí a různě osvětleny. Na některé je opravdu hezký pohled a je to docela vzrušující podívaná, záleží určitě na vašem založení.

Ať už je to jak chce, výstava je určitě zcela neobvyklá a zájem lidí o ni rozhodně je. Lidem dělá dobře dívat se na nahé ženy a ty ženy baví nechat na sebe hledět a být středem zájmu. „Pokud přijdou ženy, zaplatí si výstavu a pak se – s prominutím – naserou, tak proč ne, to je úplně v pořádku. Respektuji to, že se to nemusí všem líbit,“ zakončil Mário. Součástí výstavy jsou také orgasmické portréty Petra Jedináka.