Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak na to, aby při sexu vydržel déle? Používejte kondom a masturbujte

  • 27. března 2018 | 10:00
    Předčasná ejakulace je jednou z nejčastějších sexuálních dysfunkcí, podle lékařů jí trpí až každý pátý muž. Pokud se neřeší, logicky vede k problémům a napětí v partnerském vztahu. Přinášíme tipy na několik „bezbolestných“ možností, které stojí za to v posteli vyzkoušet dříve, než se vydáte za odborníky.
  • Viníkem můžou být stres, zánět i nadváha

    Autor: iStock

    Odborná definice tohoto problému zní, že jde o „situaci, kdy dochází k ejakulaci (výronu semene) záhy po začátku pohlavního styku (obvykle do jedné minuty), aniž by ji muž dokázal oddálit“. Konkrétní příčina není známá, na vině ale mohou být například psychické potíže muže, extrémně zvýšená citlivost v oblasti penisu nebo žaludu, chronický zánět prostaty, obezita, porucha funkce štítné žlázy nebo tzv. porucha 5-HT receptorů, které se podílejí na řízení ejakulace během sexuálního aktu. Nejde sice o onemocnění, které by pány nějak významně zdravotně ohrožovalo, jeho důsledky pro psychiku postiženého i jeho partnerky jsou závažné a mohou vést až ke krachu vztahu.

  • Používejte kondom

    Autor: iStock.com

    Nepřišla jste latexovým kondomům na chuť? V případě potíží s předčasnou ejakulací je zkuste vzít na milost (i v případě, že používáte jinou metodu antikoncepce). Vedle ochrany před přenosem infekcí a pohlavních chorob dokážou totiž velmi pomoci i s výdrží vašeho milence. Výrazně sníží intenzitu tření během pohlavního aktu a sníží citlivost penisu. Prodávají se též speciální kondomy se zesílenou vrstvou, tak se po nich poohlédněte. K dostání jsou i pružné gelové návleky na penis.

  • Vy na prvním místě

    Autor: iStock

    Uvelebte se na posteli (nebo kdekoli jinde) a veškerou aktivitu přenechte jemu. Nechte svého partnera, aby se vám naplno věnoval – rukou, ústy, jazykem nebo pomocí vibrátoru, možností je spousta. Teprve když se mu povede dopřát vám pořádný orgasmus, začněte se činit také vy a dovolte mu do vás vniknout. Nejlépe v pozici na koníčka. Nejenže tak dosáhnete dokonalé milostné předehry, ale zároveň i  prodloužíte hrátky a můžete udávat jejich tempo i intenzitu. V případě potřeby můžete zpomalit tempo nebo udělat pauzu.

  • Pořiďte kroužek na penis

    Autor: profimedia
    Erekční kroužky se používají jako zábavná a oblíbená erotická hračka, skvěle ale poslouží i při různých potížích. Tato sexuální pomůcka umí víc než dostatečně zpevnit pohlavní úd a zvětšit jeho objem. Jak funguje? To, že je ztopořenému penisu znesnadněn odtok krve, vede k její kumulaci v oblasti penisu, a to pak vede k jeho viditelnému zmohutnění. Kroužek způsobí potřebný tlak, který udržuje krev v penisu, a tím posiluje a déle udržuje erekci. Na podobném principu funguje také silikonový kroužek na uzdičku penisu, jehož funkcí je zakrýt nejvzrušivější místo, a snížit tak jeho citlivost.

  • Nežeňte se k cíli

    Autor: iStock

    Co takhle začít praktikovat metodu přerušované soulože? Nejde o žádný maraton, tak nikam nepospíchejte a vychutnávejte si jeden druhého od hlavy k patě. A pokud se vám povede partnera přivést k vyvrcholení již během divočejší předehry, tím lépe. Druhé kolo bude nejspíše pomalejší. Buďte šéfem okamžiku a myslete na to, že sex není jízdou z bodu A do bodu B, občas stojí za to zastavit se „na půl cesty“.

  • Pro gel do lékárny

    Autor: iStock

    Princip znecitlivujících gelů (případně sprejů) je jednoduchý – nanesou se na penis (na žalud, spodní část penisu a oblast uzdičky) těsně před pohlavním stykem a vlivem účinných látek dojde k jakési přechodné „lokální anestezii“, tedy znecitlivění. Účinek nastupuje téměř okamžitě, nevýhodou ale může být, že znecitlivující látky se přenášejí také do pochvy ženy (a tam mají samozřejmě stejný efekt jako u muže, což není zrovna žádoucí). Doporučuje se proto přípravek aplikovat s časovým předstihem, aby se stihl dostatečně vstřebat do pokožky penisu. Dalším šikovným řešením je používat ho společně s kondomem (natřít penis a nasadit kondom). Jedna nedávná studie však ukazuje, že tyto gely mohou zhoršovat kvalitu spermií, nepoužívejte je proto raději v případě, že se pokoušíte o miminko.

  • Chvála masturbace

    Autor: iStock

    Citlivým a diplomatickým způsobem doporučte svému milenci, aby se s klidným svědomím co nejčastěji oddával sebeuspokojování. Každodenní masturbace se ukázala jako příjemný a účinný způsob, jak „vytrénovat“ reakce penisu k vaší i partnerově spokojenosti. Neexistuje moc mužů, kteří by protestovali (zpravidla to dělá každý, i když se k tomu třeba nehlásí), pokud se mu ale do toho přece jen nechce, navrhněte příjemný společný večer spojený se sledováním pornofilmu nebo mu dopřejte vášnivý striptýz.

  • Mluvte spolu

    Autor: iStock

    Komunikace je základem v každé oblasti života, a pokud jde o tak intimní záležitosti, tím spíše. Netvařte se, že žádný problém neexistuje, ale snažte se mluvit spolu na rovinu. Pro rozhovor na tak citlivé téma je potřeba najít vhodnou chvíli a dostatek času. Dejte mu najevo zájem a pochopení, každý pán tvorstva se v takovéto situaci cítí zranitelný jako čerstvě narozené štěňátko. Nic nezkazíte, když začnete stylem: „Zbožňuju sex s tebou, miluju tě a toužím, aby ses mě dotýkal. Mám nápad, jak si tu vášeň ještě znásobit. Ráda bych vyzkoušela něco nového, co myslíš? Přemýšlela jsem o nějaké erotické hračce pro nás oba…“ A máte připravenou půdu pro rozhovor například na téma erekčních kroužků na penis.

Autor: sip
Diskuse ke článku
.