Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anální sex: Překvapivá fakta, která jste o něm asi nevěděla

  • 11. ledna 2024 | 06:00

    Anální sex není ještě stále běžnou praktikou, o které se lidé otevřeně baví. Pořád je někde považován za tabu. Vzhledem k tomu tak o něm nevíme příliš informací. A vsadíme se, že těchto pár detailů jste možná nevěděla ani vy sama! 

  • Anální sex byl praktikován kulturami před tisíci lety


    Autor: shutterstock
    Starověké kultury braly anální sex jako běžnou praktiku mezi mužem a ženou. Viděly v něm dokonce i jisté zdravotní výhody. Jejich keramika, například z oblasti Peru, zobrazovala anální sex dokonce mnohem častěji než sex vaginální. Historikové tvrdí, že tehdejší lidé používali anální sex jako formu antikoncepce.

  • Staří Řekové a Římané také milovali zadečky


    Autor: shutterstock
    Anální sex se otevřeně provozoval ve starém Řecku a Římě, a to především mezi mužem a mladým hochem jako forma výuky. Takové vztahy byly speciálně v armádě, kde byla bisexualita považována za normu. Anální sex byl také provozován dvojicemi během svatební noci jako forma antikoncepce, ale v páru opačného pohlaví oslavován nebyl a byl považován za tabu. Společensky přípustný tak byl anální sex jedině mezi mužem a druhým mužem, většinou otrokem.

  • Už staří Řekové věděli, že lubrikace je důležitá


    Autor: shutterstock
    Každý, kdo vyzkoušel anální sex, ví, že použití lubrikantu je velice důležité. Evidence z roku 350 před Kristem ukazuje, že to věděli i naši předkové, a jako lubrikační gel tedy používali olivový olej. Přestože to byl jistě dobrý nápad v té době, vy byste neměli v dnešní době používat nic na olejové bázi, nerozumí si to totiž s latexovými kondomy. Raději zůstaňte u silikonových lubrikantů.

    Podívejte se na video, kde odbornice radí, jak si pořídit anální hračku:

    Video se připravuje ...
    Expertka radí, jak si vybrat anální pomůcky • VIDEO: Adam Balažovič

  • Zvířata také milují anální sex


    Autor: shutterstock
    Vědci zjistili, že žirafy, delfíni, kosatky, velryby nebo i šimpanzi bonobo mají oblibu nejen v análním potěšení, ale také občas provozují pouze samčí nebo samičí orgie. Zvíře, které anální sex určitě neprovozuje, je jistý druh štíra, který v nebezpečí odpojí od svého těla nejen ocas, ale také zadek. Bohužel jim tyto části už nikdy nedorostou, a bezocasí štíři tak žijí ještě maximálně osm měsíců.

    Podívejte se na video o zkušenostech ze swingers párty:

    Video se připravuje ...
    Jak to probíhá na swingers party? Pornoherečka se podělila o své zkušenosti • VIDEO: BPŽ

  • Bible vysloveně nezakazuje anální sex


    Autor: shutterstock
    Sodomie je náboženský termín, pochází z Bible a znamenal nepřirozené a neakceptovatelné sexuální chování. Sodoma a Gomora byly zničeny božím hněvem kvůli své zkaženosti, a interpretovány tedy byly dál v dějinách jako metafora pro neřest a homosexualitu. V Bibli sice není specificky zmíněn anální sex, ale vzhledem k vysvětlení pojmu sodomie můžeme s jistotou říct, že z něj náboženská obec nadšená není.

  • Anální sex je nelegální ve dvanácti státech USA

    Autor: shutterstock
    Zákony zakazující sodomii, tedy mimo jiné vztahy stejného pohlaví, zrušil Nejvyšší soud roku 2003 ve čtrnácti státech USA, kde do té doby stále trvaly. Dodnes má ale dvanáct z nich stále sodomii v zákoníku i přes nařízení Nejvyššího soudu. Illinois bylo prvním státem, který tyto zákony zrušil, a to v roce 1961. Anální sex tu tedy již není nelegální.

Diskuse ke článku
.