Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sex v menopauze: Investujte do lubrikantů, posilujte pánevní dno a masturbujte!

  • 28. září 2017 | 06:00

    Menopauza s sebou přináší velké změny, a i když jsou individuální, dost často mezi ně patří snížená chuť na sex. Proč se tedy milovat v době, kdy se vám nechce? Co můžete očekávat od sexu v tomto období a jak napomůžete tomu, aby vás to bavilo a nebolelo?

  • Vagina se musí používat, jinak ochabne

    3684827:gallery:true:true

     

    Vagina je sval, který se musí používat, jinak ochabne, to jste nevěděla? Jak říká gynekolog Hope Ricciotti z Harvardu: V menopauze je složitější dosáhnout dostatečného zvlhčení vaginy, přesto byste se měla snažit se i nadále se svým partnerem pravidelně milovat. „Vagina se musí používat, jinak ochabne ještě víc," tvrdí lékař a vysvětluje, že pohlavní styk stimuluje průtok krve vaginou a udržuje ji zdravou.

     

  • Investujte do dobrého maziva

    Autor: iStock

     

    Když to málo klouže, je to nepříjemné, zvláště pro ženu, protože styk je pak bolestivější. Ano, vaginální suchost je v menopauze dost častá a spousta žen se jí nevyhne. No, a právě kvůli ní se vyhýbají sexu. Nemusí. Jak říká Sari Locker, odbornice na sex, pro zdravý a pohodlný sexuální život po menopauze je lubrikace důležitá. Jestli jste nikdy dříve tyto přípravky nepoužívala, nebojte se po nich sáhnout, koupíte je v běžné drogerii obvykle hned vedle prezervativů. Kvalitní lubrikanty výrazně zlepší sex a poskytují přirozený pocit.

     

  • Kegelovy cviky nebo Venušiny kuličky

    Autor: iStock

     

    Pokud jste je ještě nezačala cvičit, tak byste to měla hodně rychle napravit. Jsou snadné! Během močení stáhnete svěrací svaly k sobě a zadržíte moč. Pokud jste stáhla správné svaly, ucítíte pod pánví pohyb svalstva jakoby směrem nahoru. Svaly pánevního dna se dají posilovat taky během pohlavního styku. Když sevřete vaginu, ucítí to i partner a bude mu to příjemné. Další variantou posilování jsou Venušiny kuličky. Tyhle dvě duté plastové kuličky si vložíte do vaginy a budete se snažit udržet je tam co nejdéle. Pravidelným tréninkem prokrvíte poševní svalstvo a sex bude hned o něčem jiném.

     

  • Masturbace jako pomocník

    Autor: iStock

     

    Masturbace může usnadnit řešení sexuálních problémů v menopauze a po ní. Jak říká gynekoložka Judi Chervenak z Montefiore Medical Center v New Yorku, vzhledem k tomu, že vagina může být skutečně dost úzká a suchá, může pomoci pravidelná masturbace. Zvláště s pomocí lubrikantu na bázi vody, který zabrání zúžení, zvýší průtok krve, zmírní problémy s tkání a vlhkostí a hlavně zvýší sexuální touhu. Totéž platí o použití vibrátorů. 

     

  • Nezapomínejte na intimitu

    Autor: iStock

     

    Máte nechuť k milování? Někdy se není čemu divit, když se objeví návaly, noční pocení nebo podrážděnost. Ve finále ale vůbec nemusí vadit, když nedojde k pohlavnímu styku. Sex přece není jen průnik dovnitř, i když je to příjemné (nebo bývalo). Sex je především intimita a komunikace. Udržujte spolu pořád otevřené všechny komunikační kanály, buďte upřímní ohledně sexu a všeho, čím procházíte. Zaměřte se na líbání, laskání, hlazení a jiné nesexuální aktivity, které sice nevedou k průniku, ale vedou k intimitě a partnerské pohodě.

     

    Ztratila jste v menopauze chuť na sex?
    22,6%
    77,4%
    Děkujeme za Váš hlas!
    40 hlasů
    137 hlasů

    Tenhle inteligentní vibrátor prý nahradí i milence či gynekologa! Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Inteligentní vibrátor prý nahradí milence i gynekologa • VIDEO: rimba.eu

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.