Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemůžete najít partnera na dlouhodobý vztah? Může za to „levný sex“!

  • 16. září 2017 | 06:00

    Na světě je další studie, která nám ženám nevybarvuje budoucnost příliš růžově. Pokud jste tedy žena toužící po stálém partnerovi a ráda byste se jednou viděla jako vdaná paní. Svatba je prý výhradně v rukou mužů, kteří se do chomoutu neženou už tak žhavě jako dřív. Zjistilo se, proč tomu tak je.

  • Co je „levný sex“


    Autor: shutterstock
    Rok od roku klesá počet vdaných párů, podle americké studie univerzity v Texasu je to o třináct procent za čtyři roky. Vědci z této univerzity prý našli důvod, proč tomu tak je. Viníkem tohoto propadu je fakt, že se dnešní muži snadněji dostanou k šanci užít si sexuálního dobrodružství. Tento typ sexu nazývají „levný sex“, neboť k němu není zapotřebí vysoká časová či emoční investice, jeho hodnota je tedy značně nízká.

  • Sex a manželství


    Autor: shutterstock
    Ano, máme jedenadvacáté století a to, co platilo před sto lety, neplatí dnes. V mnoha ohledech můžeme říct jen: díky bohu! Ovšem faktem je, že dříve byly svatba a sex úzce spjaté. „Aby si muži mohli najít nevěstu a dostat se k sexu, museli slušně vypadat, mít určitý kredit a dobrou práci. Měli tedy dostatečně dobrou motivaci stát se respektovanými členy společnosti. Dnes, kdy je sexuální dobrodružství dostupné kdykoliv, je motivace mužů ke vstupu do manželství mnohem nižší,“ vysvětlil Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz.

  • Jaká bude budoucnost


    Autor: shutterstock
    Jeden ze tří dvacetiletých mužů se prý nikdy neožení, tak zní predikce odborníků a přibývá i lidí, kteří si vystačí úplně sami. Lidí, kteří masturbují, stále přibývá. Nemyslím si, že je to špatně, masturbace je zdraví prospěšná a díky ní se naučíme hodně o svém těle. Jen pozor na to, aby se nestalo, že naši sexuální partneři budou také pouze virtuální. „Podle průzkumu z roku 2015 totiž hojně masturbují také zadaní. I v partnerském vztahu se autoerotice věnuje 86 procent českých mužů a 45 procent českých žen,“ dodává k tématu Adam Durčák. Zdá se tedy, že tak špatné to s námi není.

    Podívejte se na video, kde sexuolog Petr Weiss vysvětluje, proč je dobrý sex před svatbou:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Co zachrání sex před svatbou? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Sex kontrolují ženy, manželství muži


    Autor: shutterstock
    Podle sociologů mají sex stále v rukou ženy. Tedy kontrolu nad tím, s kým budeme spát a s kým ne. Muži mají v rukou zcela jiný artikl, tím jsou svatby. Studie totiž prokázala, že ženy touží po vdavkách víc než muži. Z patnácti tisíc lidí, kteří byli v rámci průzkumu osloveni, připadalo mezi svobodnými respondenty pod čtyřicet let na sto vdavekchtivých žen jen osmdesát dva mužů. „Následkem tohoto neuspokojivého poměru pak ženy vstupují do manželství předem odsouzených k zániku či jinak neuspokojivých. Dokud bude sex pro muže natolik levnou záležitostí, budou mít heterosexuální ženy čím dál větší problém nalézt dlouhodobého spolehlivého partnera,“ uzavřel Mark Regnerus, sociolog z Texaské univerzity.

     

Diskuse ke článku
.