Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 největších nesmyslů o sexu! Tomu ani neuvěříte

  • 25. září 2022 | 06:00

    Jen o málokteré kratochvíli si toho lidé napovídají tolik jako o sexu. Některé hlášky jsou pravdivé, jiné jsou úplné nesmysly. Z těch jsme pro vás vybraly ty nejhloupější a zjistily jsme, jak je to doopravdy.

    Určitě jste mnohé z nich také na vlastní uši slyšela, my pro vás máme rekapitulaci těch opravdu nejznámějších.

  • Na velikosti penisu nezáleží

    Autor: shutterstock

    Tak tohle úplná pravda není. Přestože mužský pohlavní úd opravdu nemusí být nijak ohromný, příliš malé rozměry nejsou ideální. A to přesto, že většina žen je dráždivá spíše klitoridálně. Obvyklá délka penisu je asi devět centimetrů a při erekci se prodlužuje až na 16 centimetrů. Obvod měří průměrně 12,23 cm. A co na to ženy? Pro 21 procent z nich je důležitá délka, pro 32 procent objem penisu a celkovou velikost považuje za zásadní jen jedno procento žen.

    Takhle vypadá sex s umělohmotným milencem:

    Video se připravuje ...
    Už jste zkoušela sex se silikonovým milencem? Podívejte se, jak to probíhá • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Když má muž velké nohy, má velký i penis

    Autor: shutterstock

    Tohle je nesmysl jen částečně. Vědci totiž potvrdili, že gen nazývaný Hox má vliv na vývoj prstů na nohou, ale také na penis. Ovšem další vědecký důkaz neexistuje. Studie, které vztah mezi velkýma nohama a penisem zkoumaly u desítek mužů, podobnou přímou úměru nepotvrdily. Výsledky byly totiž různorodé.

    Podívejte se na video o tom, jak se v historii nahlíželo na klitoris:

    Video se připravuje ...
    Animovaný film o klitorisu odhalil to, co jste možná nevěděli. Podívejte se! • VIDEO: youtube

  • Žena nemůže znásilnit muže

    Autor: shutterstock

    Kupodivu může. To z toho důvodu, že i když sex muž se ženou nechce, jeho penis může reagovat jinak. Znásilnit muže je možné také análně nějakým předmětem. Podle psychologů je však psychický dopad znásilnění na muže méně drastický než na ženu.

  • Sex pomáhá shazovat přebytečná kila

    Autor: shutterstock

    Jde o to, jak často sex provozujete a co všechno při něm děláte a neděláte. V průměru trvá sexuální akt asi 5 minut a spálíte při něm přibližně 25 až 125 kalorií. Když si ale sexu užíváte několikrát denně a prokládáte ho různými gymnastickými prvky, můžete si zpevnit tělo a vydáte i více kalorií.

    Podívejte se na video, jak být lepší milenkou:

    Video se připravuje ...
    Jak být lepší milenka • VIDEO: Bpž/ccmixter.org(Ramblinglibrarian)/shutterstock

  • Muži myslí na sex každých sedm sekund

    Autor: Shutterstock

    Kdyby tohle byla pravda, muži by nedělali nic jiného. Rozhodně však na něj myslí častěji než ženy. Zároveň je však představa, že muži mají v hlavě jen sex a nikdy neřeknou ne, mylná.

  • Ústřice jsou silné afrodiziakum

    Autor: profimedia.cz

    To, že některé potraviny povzbuzují sexuální apetit, se traduje už od dob starého Řecka, a pro ústřice to platí taky. Žádná vědecká studie ale takové účinky neprokázala. Pokud jde konkrétně o ústřice, ty například obsahují hodně zinku, který je důležitý pro zdraví spermií. To je ale asi tak vše, co by mohlo souviset s ústřicemi a sexem.

    Podívejte se na video, které odhaluje, čeho si muži na nás při sexu všímají:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Vidí muži naše „nedostatky“ při sexu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Vášnivý sex může způsobit infarkt

    Autor: shutterstock

    To se sice několikrát stalo, ale postiženými byli nemocní lidé a roli sehrála i náhoda. Jinak je pravděpodobnost, že dostanete infarkt kvůli sexu, asi jedna k milionu. Námaha vyvinutá při sexuálním aktu je srovnatelná s rychlou chůzí nebo chůzí do schodů. Jestliže tedy nejste kardiaci, nemusíte mít obavy.

  • Sex snižuje sportovní výkonnost

    Autor: shutterstock

    Sportovci dostávají instrukce, aby se před důležitými výkony sexu zříkali. Prý kvůli tomu, aby neplýtvali silami nebo aby se u nich nesnížila hladina testosteronu, který pomáhá k lepším a agresivnějším výkonům. Podle výzkumů by ale naopak měli po sexu fungovat lépe. Studie německých odborníků prokázala, že mužům, kteří měli před sportem sex, se obvyklá hladina testosteronu zvýšila.

Autor: roh, Gabriela Röhrichová
Klíčová slova:  sex, VIDEO, láska, orgasmus, mýty, nesmysly, milování, erotika
Diskuse ke článku
.