Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Přiškrcení při sexu: Je to nebezpečné! Proč se lidem přesto líbí?

  • 9. května 2017 | 06:00

    Mnoho žen si libuje v tom, když je muž během sexu chytí pevně pod krkem a stiskne. Zamezí se tím přívodu vzduchu – a také pocit totální ztráty kontroly a podřízenosti někomu silnějšímu bývá silným afrodiziakem. Je to jen druh sexuální hry, nebo se už jedná o úchylku? A jaká rizika hrozí?

  • Velmi riziková záliba


    Autor: shutterstock
    Sexuální praktika, při níž je zamezeno přístupu krve do mozku a kyslíku do plic, se nazývá erotická asfyxie. Jedná se o velmi nebezpečné hrátky, při nichž může dojít k poškození mozku nebo zástavě srdce.

  • Autoerotická podoba je nejnebezpečnější


    Autor: shutterstock
    Statistiky ukazují, že v USA umírá následkem těchto nebezpečných hrátek až pět set lidí ročně. Nejnebezpečnější je, pokud se přiškrcování používá při autoerotice, tedy tehdy, když si člověk sám zabraňuje dýchání různými pomůckami. Je těžké odhadnout, kdy máte dost, a tyto okamžiky jsou klíčové. Oběti má tento fetiš i mezi slavnými. Jedním takovým byl v osmnáctém století český hudebník František Kočvara, jehož smrt je považována za první zaznamenané úmrtí způsobené erotickou asfyxií.

  • O co jde?


    Autor: shutterstock
    Pomocí přidušení se v okamžiku, kdy jsme na pokraji vyvrcholení, prodlužuje erotické opojení. Je to velice stará praktika, která sahá snad až k mayské civilizaci. Markýz de Sade tuto techniku popsal ve své knize Justýna.

    Video se připravuje ...
    Expertka radí, jak si správně vybrat bičíky, roubíky a pouta • VIDEO: Adam Balažovič

  • Erotogenní zóna


    Autor: shutterstock
    Mnoho z nás, a to nejen žen, má na krku silné erotogenní zóny. Jejich stimulace, ať už jsou to polibky, kousání, sání nebo právě silný stisk, nás vzrušuje. To je tedy jeden z důvodů, proč se někomu škrcení při sexu líbí.

  • Důležité vědět


    Autor: shutterstock
    Sexuální asfyxie je extrémní praktika, která si vyžaduje opravdu důsledné dodržování pravidel, aby nedošlo k neštěstí. Oba účastníci s tím musí souhlasit a musí si domluvit signál, kterým dá škrcený jasně najevo, že má škrtící okamžitě přestat. Musí to být samozřejmě gesto, slovní znamení v tomto případě nemají cenu. I tak ale odborníci varují: raději to nezkoušet.

     

     

     

Diskuse ke článku
.