Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vaginální mapování: Většina žen má málo citlivou vaginu, tohle je může osvobodit!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
20. srpna 2022 | 06:00

Tento termín pravděpodobně slyšela jen malá část z vás, řekla bych dokonce mizivá. Jak nám ovšem specialistka na sexualitu Denisa Palečková vysvětlila, je to pro ženy velice prospěšná metoda, která dokáže dopomoct k intenzivnějšímu sexuálnímu zážitku. Navíc je velice zdraví prospěšná. 

„Je to metoda, která se týká vědomého dotyku vaginálních stěn a slouží k tomu, aby se uvolnily a začaly více cítit a prožívat. Většina žen má ve vagině mnohem nižší citlivost, než tělu právem náleží a než je naše přirozenost. Prožily totiž v životě určitá zranění až traumata, která vedla k tomu, že se citlivost snížila," vysvětluje Denisa Palečková.

Příklad? Mohou k tomu vést na první pohled banální věci jako třeba: žená má sex s partnerem, on se na ni podívá, něco řekne a jí se to dotkne. "Tak se dole zavřela. Už tohle způsobuje znecitlivění vaginální stěny," tvrdí Palečková. 

Patří sem podle ní i věci fyzického rázu, jako jsou lékařské zákroky, nástřih při porodu, císařské řezy, to vše ovlivňuje citlivost vaginy. Ohromné procento žen si nese míru znecitlivění, zranění až bolesti právě z doby porodu a po něm. Je to velké téma, o kterém se málo mluví. Proto je vaginální mapování tak osvobozující, protože v poměrně krátké době se s jeho pomocí dá i z hlubokých traumat, která se stala třeba i před dvaceti lety, uzdravit.