Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 překvapivých důvodů, proč rodičovství zlepší sexuální život

  • 7. ledna 2017 | 06:00

    Přestože špatným spánkem vyčerpaní rodiče by možná nesouhlasili, přírůstky do rodiny mohou mít dokonce pozitivní vliv na partnerský sexuální život. Ač se děti většinou považují spíše za překážku, na všechno se dá dívat z té pozitivní stránky. Díky tomu, že máte s partnerem děti, se sex stává mnohem hlubším a také specificky obohacujícím zážitkem. Má to i další pozitiva...

  • Sex si více plánujte jako zaměstnaná maminka


    Autor: shutterstock
    Děti si vyžadují mnohem více vaší pozornosti a musíte v životě začít plánovat jako top manažerka, protože jinak byste se z toho zbláznila. Do vašeho rozvrhu tak musíte naplánovat i sex. Zdá se to málo romantické, ale na druhou stranu – pokud ani jeden z vás do kalendáře sex nenapíše, může se stát, že vás zavalí další a další povinnosti a sex zmizí z vašeho života, a to nechcete! Uvidíte, že se na to políčko v rozvrhu budete těšit, a to je dobrá věc. Záleží jen na vás, jak často se v rozvrhu objeví.

  • Nové techniky předehry


    Autor: shutterstock
    Těsně po porodu, kdy sex jako takový nepadá v úvahu, objevujete nové způsoby, jak se fyzicky přiblížit. Je to téměř jako tantrický sex, kdy se společně s partnerem laskáte a objevujete nové techniky a erotogenní zóny toho druhého. Je to pomalá cesta k tomu bodu, kdy opět bude možné užít si sex se vším všudy. Vychutnejte si tu cestu, protože ta je v tomto případě cíl.

  • Čas je drahá jednotka


    Autor: shutterstock
    Jelikož jako rodiče se už jen občas budete moci oddávat sexu, jak dlouho jen budete chtít, tak se naučte říkat partnerovi, co máte ráda. Každá minuta je drahá a čekat dlouho na to, jestli partner najde přesně to místečko, které chcete laskat, se nevyplácí. Začněte být v sexu mnohem upřímnější a přímočařejší, což taky není špatné.

  • Odpadl stres z početí


    Autor: shutterstock
    Pokud početí bylo jedním z hlavních cílů sexu předtím, než jste měla dítě, pak teď už můžete být v klidu. Odpadá počítání plodných dní, čurání na papírek či měření bazální teploty, to nikdy moc nepřispělo k sexy náladě. Najednou je na prvním místě opět potěšení ze sexu, a ne rozmnožování. Není divu, že rodiče nacházejí v sexu po porodu mnohem větší zalíbení.

  • Jste mu vzácnější


    Autor: shutterstock
    To, že jste matka na plný úvazek, vás nutí občas partnerovi říct ne. Pokud jste mu byla předtím stále k dispozici, bude to pro něj něco nového. Mnoho mužů právě to, že ženu musí znovu jaksi dobývat, vzrušuje. Jen nestavte děti neustále na první místo, nezapomeňte, že muži jsou také ješitná stvoření a občas jim musíte dát najevo, že jsou pro vás číslo jedna.

  • Procvičujte vlastní vynalézavost


    Autor: shutterstock
    Jsou okamžiky, kdy se dostanete do situace, že by to šlo. Jenže teď kde. Občas je nutno vymyslet místo, kde je nejmenší pravděpodobnost, že až se dítě probudí a vyběhne ven, narazí na vás, nebo kde na vás nenarazí kdokoli jiný. S kreativitou výběru místa souvisí i kreativita v polohách, které se na tom daném místě dají provádět. No, je to občas legrace! Takovou rychlovku byste si možná ani bez dětí nedopřáli, protože to nebývá tolik potřeba!

Diskuse ke článku
.