Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nahá v pětasedmdesáti: Mám prsa až u pasu, ale miluju své tělo

20. prosince 2016 | 06:00

Fotografka Jade Beall se specializuje na focení lidského těla a všech jeho podob a forem. Její poslední fotografie se sedmdesátiletým manželským párem, který je i po dvaceti letech stále zamilovaný, jen dokazuje, jak krásné lidské tělo opravdu je.

„Nechci přistoupit na model krásy, který sice vídáme dnes a denně, ale není realistický. Když se podívám na tyhle dva, vidím jejich těla jako chrám moudrosti, síly, zlomených srdcí, neúspěchů, triumfů a prosperity. Jak by někdo mohl považovat jejich nahá těla za cokoli jiného než krásná?“ vyjádřila se o portrétech sama fotografka.

Gerry je o pět let starší než její manžel, ve svých pětasedmdesáti letech prohlásila: „Miluji svoje tělo. Musím už k chůzi používat hůl, mám problémy se zrakem a prsa mám až u pasu, ale víte co? Mám se ráda!“ Je to krása, slyšet taková slova od ženy, mnoho z nás totiž při otázce, co si myslí o svém těle, bývá přehnaně kritických. Její manžel Darwin je trochu méně optimistický, co se vlastního těla týče. „Nejsem se sebou úplně spokojený, chtěl bych zhubnout o pár kilo,“ prohlásil.