Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Přehlídka nahoty na internetu: Své fotky vystavují celebrity i běžní smrtelníci

8. prosince 2016 | 06:00

Nahota a exhibování se na sociálních sítích jsou na denním pořádku. Zdá se, že lidé občas postrádají soudnost. Ale na nahém těle vlastně není nic špatného, naopak. Mnoho z nás má problémy se svým tělem právě kvůli tomu, že nám vtloukali, že nahota je něco zakázaného. Přitom není nahota jako nahota. 

Jednou z celebrit, které ukazují své tělo rády a často, je Kim Kardashian. Ne vždy je její nahý výtvor povedený, ale rozhodně strhává davové diskuse. Lidé řeší velikost její zadnice nebo jiných partií a taky to, zda jen předstírá těhotenství, nebo je opravdu v tom. Těhotnou nahou fotku tak na svůj Instagram dala před časem se slovy: „Těhotenství každé ženy je jiné, také se říká, že když čekáte kluka, je to jiné, než když čekáte holku. Jsou mi jedno všechny narážky na to, že v jednu chvíli jsem moc hubená, takže určitě těhotenství jen finguju, nebo pak zase moc tlustá. Jediné, co vím, je, že jsem šťastná, a děkuji Bohu, že mohu prožívat další těhotenství, a tentokrát bez problémů s otékáním. Naučila jsem se milovat své tělo, a to ve všech jeho formách.“ Nahé těhotenské fotografie jsou velmi časté a ukazují krásu ženského těla a zázraku zrození.

Pohodu ve vaně si dokážeme, speciálně v zimních měsících, jistě také každá představit. Najít si čas v nabitém programu plném pracovních a mateřských povinností už není takový šlágr. Proto když už si konečně tu půlhodinku ukradneme, pořádně si ji vychutnáme. Svíčky, časopis, plná vana pěny. Také zpěvačka Madonna si ve vaně udělala selfie. Ukázat světu, že i vy umíte relaxovat, na tom také není nic špatného.

Během života si člověk mnohdy neuvědomuje, jak neskutečně šťastný je, pokud mu přeje zdraví. Dokud nezažijeme – ať už sami na sobě nebo v nejbližším okolí – jaký dopad má nemoc na život člověka, nevážíme si života a zdraví dostatečně. Mnoho žen přežilo souboj s rakovinou prsu, která nechala jejich těla zjizvená, ale ony jsou pyšné na své jizvy, které jim připomínají těžký boj, který musely podstoupit, aby zvítězily.

Tetování v posledních pár letech prošlo úplnou proměnou. Není už bráno jako něco, čím si člověk tělo hyzdí. Naopak stále více lidí propadá závislosti na pomalovávání kůže ornamenty, které pro ně mají osobní význam. Lásku ke svému pomalovanému tělu ukazuje na internetu mnoho lidí a díla tatérů jsou tak pestrá jako křivky jejich majitelů.

Neskutečně atraktivní je také nahá jóga a vůbec cvičení bez oblečení. Lidské tělo je nádherné, a pokud je ještě samý sval a šlacha, je na co se dívat a co obdivovat. Proto ani mnohé fotografie zachycující nahá ženská těla při sportu nejsou zavrženíhodné. Zkrátka a dobře, nahota je přirozená věc, a pokud není míněna ofenzivně a není vulgární, neměl by se za své nahé tělo stydět nikdo.