Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Legendární domina a prostitutka bude mít svou ulici v Hamburku

3. prosince 2016 | 06:00

Bývalá prostitutka a sociální aktivistka Domenica Niehoffová, která bojovala za práva děvčat prodávajících se na ulicích v osmdesátých letech minulého století, bude mít svou ulici v německém Hamburku.

Domenica zemřela roku 2009 a kromě toho, že se snažila pomoci ženám s nejstarším řemeslem na světě, snažila se také pomoci drogově závislým ženám zbavit se návyku, aby si nemusely prostitucí vydělávat na drogové dávky. Sedm let po její smrti ponese její jméno jedna z ulic nejnovější čtvrti v Hamburku.

Domenica Niehoffová se narodila v roce 1945 a během života pracovala jako prostitutka v Hamburku a v Mnichově. Nakonec si otevřela svůj vlastní salon, kde se proslavila jako domina. Salon byl na ulici Herbertstrasse, kousíček od nejslavnější vykřičené čtvrti St. Pauli, uvedl Die Welt.

Video se připravuje ...
Julie Poupětová radí jak být skvělou milenkou • VIDEO: Majka Dvořáková

Během sedmdesátých a osmdesátých let se velmi vehementně zasazovala o práva prostitutek, mimo jiné prosazovala legalizaci. Byl o ní natočen dokument a v roce 1994 vydala autobiografickou knihu pod názvem Tělo a mysl – můj život.

V roce 1991 pomohla financovat projekt na pomoc mladým prostitutkám a často se vydávala do ulic, aby jim osobně pomáhala. Nosila jim teplé nápoje a pomáhala jim i finančně. Niehoffová trpěla těžkou cukrovkou a zemřela na nemoc plic.

Další informace si přečtěte také na ženy.cz