Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Gábi se nebojí zeptat: Jsou muži při sexu nervózní?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
5. července 2016 | 12:46

Nervozita, kterou cítíme, když má dojít k prvnímu sexu s partnerem, je všudypřítomná. Nehovoříme jen o nervozitě z úplně prvního sexu, ona se totiž dostavuje téměř pokaždé, pokud se schyluje k sexu s novým partnerem – a může vám být dvacet nebo čtyřicet. Pociťují nervozitu také muži? Na to nám odpověděl sexuolog Petr Weiss.

„Jsou muži, kteří si uvědomují zodpovědnost, uvědomují si, že musí podat výkon, mít erekci a uspokojit partnerku. Od té doby, co se ví, že i ženy mají právo na orgasmus a mohou ho na svých partnerech vyžadovat, je tu až křečovitá snaha ze strany mužů uspokojit partnerku. Také často berou zodpovědnost za ochranu a mnohdy nejsou v manipulaci s kondomem tak zkušení, takže nervozita a nejistota ze sexu s novou partnerkou často vedou k selhání,“ vysvětlil nám sexuolog Petr Weiss.

„Podle jednoho německého výzkumu dokonce až jednačtyřicet procent vysokoškoláků erektilně selhalo při prvním pokusu o sex. Toto je velmi důležitý moment pro muže, protože pokud se to stane, tak část těchto mužů pak zúzkostní a při dalším pokusu jde už do sexu s obavou ze selhání. V posteli pak místo toho, aby prožívali spontánně milování, tak se pozorují.“