Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Houba, která přivozuje okamžitý orgasmus? Víme, kde roste!

29. září 2016 | 06:00

Češi jsou národ, který miluje houbaření. Sbírání hub je prostě magická věc. O to zajímavější je zpráva ze světa, že se na Havaji našla houba, která způsobuje spontánní orgasmus po pouhém přičichnutí! 

Studie, která vyšla v časopise International Journal of Medicinal Mashrooms, tvrdí, že existují vzácné houby, které rostou pouze na Havaji, a to na lávových polích. K těmto houbám si stačí jen přivonět a dostaví se samovolně orgasmus.

Poté co vědci slyšeli různé povídačky od místních lidí, rozhodli se zjistit, jestli je na této historce něco pravdivého. Našli jasně oranžovou houbu, jejíž silná pižmovitá vůně měla mít tak magický vliv na lidi. Ukázalo se, že na muže vůbec nepůsobí. S ženami to bylo ale něco jiného. Polovina opravdu prožila extatický orgasmus a u druhé poloviny byla pozorována zvýšená rychlost srdeční činnosti.  

Video se připravuje ...
orgasmus • VIDEO: Davey Wavey,

Vědci se domnívají, že houby uvolňují spory, které mohou stimulovat stejné části mozku jako sexuální dráždění. Protože – jak je známo – mužský orgasmus a ženský orgasmus jsou na míle vzdáleny a nejdůležitějším sexuálním orgánem ženy je právě mozek. Pokud tedy tato houba dokáže v mozku některou z těchto oblastí stimulovat, potom je opravdu možné, že ženy mohou takto dospět k orgasmu.

Také ženy totiž mají „mokré sny“ a ty dokazují, že jsou schopny orgasmu, aniž by byly stimulovány sexuální orgány. Stačí, že se ve snu dostanou do stavu nejvyššího vzrušení, a mozek dokáže spustit vyvrcholení. Možná právě tato houba bude odpovědí na výzkumy, kterým se nedaří najít lék na neschopnost žen dosahovat orgasmu.