Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Gábi se nebojí zeptat: Jak muže otestovat? Zkuste, zda do vás investuje!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
17. září 2016 | 06:00

Sexuolog Petr Weiss nám vysvětlil, že ženy, které vyžadují od mužů pozornosti a dárečky, nejsou vypočítavé, ale  je to zcela normální praxe testování. Pokud si tedy chceme otestovat, zda je muž vhodný pro dlouhodobý vztah, musíme vyzkoušet, zda do nás bude ochoten investovat.

„Pokud mají ženy o muže zájem z hlediska dlouhodobého vztahu, potom by si ho měly otestovat. Ženy už to dělají, testují si mužskou oddanost. Úspěšnější jsou ti muži, kteří dokážou předstírat vytrvalou oddanost a jsou ochotni do ženy investovat. I žena, která je bohatší než partner, uvítá, když eventuálně zaplatí za večeři nebo když od něj dostane dárek. To totiž představuje testování ochoty muže v budoucnu investovat do ní a jejích potomků,“ vysvětlil nám sexuolog.

V jeho teorii se zlatokopkám blýská na lepší časy. „Ženy mají v hlavě takovou kalkulačku, ony nejsou vypočítavé, je to velmi rozumná evoluční strategie otestovat si mužovu ochotu. To, že ve skutečnosti nejsou zištné, o tom svědčí to, že ženu úplně stejně potěší diamant od uchazeče bankéře jako knížka básní od chudého studenta, protože si to nevědomky přepočítají na poměr ceny dárku vzhledem k měsíčnímu příjmu uchazeče.“