Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Co se stane s vaginou, když dlouho nemáte sex?

  • 6. ledna 2024 | 06:00

    Občas má každá žena období, kdy nemá sexu tolik, kolik by chtěla, nebo nemá dokonce žádný. Ať už je to kvůli tomu, že se rozhodla pro celibát, ztratila na sex chuť, nebo kvůli tomu, že jí jen chybí ta druhá polovička k sexu dost důležitá: partner. Tohle suché období má vliv nejen na vaši psychiku, ale i imunitní systém – stejně tak jako na odbourávání stresu. Jak se ovšem tahle dieta podepíše na vaší vagině?

  • Další sex vás může bolet

    Autor: shutterstock
    Když necháte vaši vaginu moc dlouho odpočívat, může se stát, že další sex po této odmlce může bolet. Je to stejné, jako když si dáte dlouhou pauzu s cvičením a místo toho se týdny jen válíte na gauči. Běhání nebo jakákoli aktivita pak bude pro vás bolestivá. Svaly ve vagíně si také odvykly na tuhle příjemnou aktivitu, není to nic neběžného, pokud zase začnete s pravidelným sexem, bude vše zase v pořádku.

    VIDEO: Věděla jste, že se dá omladit i vaše vagína? A jak? To se dozvíte ve videu.

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Martin Mol

  • Vagina se může zavřít

    Autor: profimedia
    Tento problém není tak spojen s dlouhou sexuální pauzou, ale je nutno zmínit i tuto zdravotní kondici. Náhlé stažení svalstva a křeč se nazývá vaginismus a může se objevit spontánně nebo být důsledkem psychického stavu. Může se zavřít v důsledku traumatické zkušenosti nebo jen ze strachu z prvního sexu.

  • Utlumí se vám libido

    Autor: shutterstock
    Pokud nemáte stálého partnera, pak rozhodně nepřestávejte alespoň pravidelně masturbovat. Pokud byste sex zcela vyřadila ze svého života, mohlo by to utlumit vaši sexuální touhu a o to přijít nechcete. Sex má na náš život mnoho blahodárných účinků a je dokázáno, že kdo pravidelně masturbuje, je potom mnohem lepším milencem.

  • Nenechte ji zestárnout

    Autor: Shutterstock.com
    Může se zdát, že poté, co jste dala život vašim dětem, je sex najednou méně důležitou součástí vašeho života, ale to není pravda. Především kolem přechodu, kdy ženské tělo prochází velkou hormonální změnou, je důležité udržovat vaginu aktivní, aby nedošlo k oslabení vaginálních stěn. Opět se doporučuje alespoň občasná masturbace, pokud nemáte partnera. 

Klíčová slova:  sex, vagina, pauza, problémy, libido, chuť na sex, porucha