Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaké sexuální polohy milují v jiných zemích a proč?

  • 30. srpna 2016 | 06:00

    Každý národ má své tradice a různý temperament. Stejně tak se ukázalo, že i každá národnost má své nejpopulárnější sexuální polohy. Sexuologové z různých zemí k tomu dokonce podali i vysvětlení. V každém případě rozhodně stojí za to je vyzkoušet.

  • Polsko

    Autor: Shutterstock.com
    V Polsku je nejpopulárnější polohou cválající koník. Je to poloha, kde partner sedí na židli, vy obkročmo na něm a pohybujete se nahoru dolů podle toho, jak vám vyhovuje tempo.

    „Polská kultura je velice tradicionální, ale to neplatí pro naše ložnice. Lidé jsou stále otevřenější experimentování v této oblasti,“ vyjádřil se polský sexuolog Daniel Cysarz, Ph.D. Tato poloha to jen dokazuje. Umožní vám totiž provozovat sex i mimo ložnici, což je velice vzrušující. 

  • Brazílie

    Autor: Shutterstock.com
    Poloha Amazonky je tady prý teď hodně v kurzu. Muž při ní leží na zádech, vy obkročmo na něm. On pokrčí nohy, až má kolena u hrudníku, a tím se dostanete do jejich objetí, zatímco se na něm zvedáte nahoru a dolů.

    „Brazílie je hodně nábožensky založena a my jsme vyrůstali s tím, že sex je špatný. Naštěstí vidím, že spousta žen už svůj přístup k sexu změnila a zaměřuje se více na své potěšení a bourá všechna tabu,“ vysvětlila Olivia Barbosa, brazilská sexkoučka.  V této poloze má žena veškerou volnost v ovládání rychlosti a hloubky průniku a může použít jeho kolena jako opěrky. 

  • Belgie

    Autor: profimedia.cz
    Klasická misionářská poloha je prý nejoblíbenější v Belgii. Takže vy na zádech a muž do vás vniká zapřený na rukou, zatímco vy ho můžete obejmout nohama.

    „Je naše oblíbená, protože přináší spoustu vjemů. Jste blízko sebe a dává vám to možnost spojit se očním kontaktem, můžete se líbat a vůbec je to velice romantická poloha," vysvětlila Agnes Jacquerye, Ph.D., belgická sexuoložka.

  • Austrálie

    Autor: shutterstock
    Poloha ležícího pejska je prý v Austrálii velice populární, ostatně proč ne? V této pozici ležíte na břiše, kolena jsou mírně pokrčena a partner do vás zezadu proniká. Je to ideální kombinace dominantní polohy zezadu s romantickou polohou lžiček.

    „V Austrálii je velice silně vyvinuta maskulinní tradice, ale poslední dobou se ve všech ohledech snažíme o rovnoprávnost mezi pohlavími. To se tak odráží i v sexu. Muž má v této poloze stále navrch, ale ukazuje to i jeho něžnou stránku. Je mnohem více relaxační a je pohodlná pro oba zúčastněné,“  tvrdí Elaine George, M.D., australská sexuoložka.

  • Kanada

    Autor: scom
    Stojící pejsek, ano, opět poloha zezadu. Tentokrát stojíte zády k partnerovi, předkloníte se a on do vás zezadu proniká. Abyste udržela lépe rovnováhu, možná si najděte něco, za co se můžete zapřít, třeba rám dveří.

    Průzkumy dokázaly, že mnoho Kanaďanů si rádo užívá sexuální hrátky v přírodě. Tahle poloha je tedy naprosto dokonalá na venkovní řádění. „Kanaďané jsou velice otevření, co se sexu týče. Tato poloha může být prováděna kdekoli, a pokud jste v přírodě, vyhnete se nepříjemným povrchům nebo hmyzu,“ objasnila Jessica O’Reilly, sexuoložka z Toronta.

     

     

Diskuse ke článku
.