Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Gábi se nebojí zeptat: Může vztah starší ženy a mladšího muže vydržet?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
11. srpna 2016 | 06:00

Vztahy starších mužů s mladšími – a mnohdy o mnoho mladšími – ženami jsou celkem běžnou záležitostí. Naopak vztahy starších žen s mladšími muži se stále řeší jako něco výjimečného. Přesto je jich v poslední době mnohem více než dříve – nebo jsou aspoň více vidět. Jak si tuto situaci vysvětluje sexuolog Petr Weiss? A mohou vydržet?

„Souhlasím s vámi, jsou případy, kdy se dávají dohromady starší ženy s mladšími muži. Nevěřím, že to má z hlediska evolučního příliš velký význam – především tehdy, pokud už ty ženy nejsou v plodném věku. Je nesporné, že mohou být velice krásné, imponující, bohaté nebo společensky významné a známé, a to jsou všechno ukazatele, které mohou být atraktivní pro mnoho mladých mužů,“ vysvětluje sexuolog Petr Weiss.

Nejvíce nás ženy asi od takového vztahu odrazuje strach, že nás za čas nahradí mladší žena. Jakou má podobný vztah šanci na přežití? Přibývá příkladů, které ukazují, že to jde. Podívejme se na Vendulu Pizingerovou nebo na ve světě dost propíraný vztah sexy herce Hugha Jackmana a jeho o dost starší manželky. „Vždycky je to velice individuální záležitost. Domnívám se, že je méně pravděpodobné, že to vydrží, oproti vztahu staršího muže s mladší ženou,“ uzavřel sexuolog.