Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šokující okolnost, která blokuje váš orgasmus! Netrapte se zbytečně!

28. července 2016 | 06:00

Orgasmus, speciálně ten ženský, asi nikdy nedá vědcům spát. Neustále dokola zkoumají okolnosti, při kterých k němu dochází. Jak je možné, že jedna žena ho dosahuje, a druhá nikoli? Jedni mají za to, že orgasmus je jen o tom, být trpělivá – a stejně tak váš partner. Jiní ale připisují zásluhy biologii a našim předpokladům po této stránce. Nyní se objevila nová studie, která přináší ještě další pohled na věc.

Vědci z australské University of Qeensland se domnívali, že sexismus nebo také šovinismus v ložnici by mohl mít vliv na prožívání orgasmu. Jde o pocit, že jedno pohlaví je významnější než druhé. V tomto případě se vědci samozřejmě zaměřili na mužské chování vůči ženám. Tedy i stereotypy v chování dané historií, jako je přesvědčení, že muž vydělává a žena mu doma podstrojuje a považuje ho za svého pána.

Pro tuto studii vědci na univerzitě v Queenslandu oslovili téměř sedm set žen a jejich teorie se jim potvrdila. Muži se sklony k šovinismu totiž často v posteli předsunují své potřeby před potřeby své partnerky. Ovšem i přemýšlení mužů, kteří jsou přesvědčeni o tom, že ženy jsou slabší pokolení a potřebují být ochraňovány, může být zákeřné. Ženy, které žijí ve vztahu s takovými muži, pak podvědomě a dobrovolně přijímají roli „méněcenné“ a opravdu dosahují mnohem méně uspokojení při sexu.

Druhým cílem bylo zjistit, zda a jak moc jsou ženy schopny si říci o své vlastní potěšení. Také v této části testu se prokázalo, že submisivní ženy si o své potěšení většinou neříkají. Co z tohoto testu vyplývá? Není nutno, aby ženy přestaly být ženami, ale rozhodně bychom se měly bránit i podvědomému přejímání toho, že bychom si nebyly s muži rovny. Nebojte se říct si o to, co vám po právu náleží.