Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Gábi si na vlastní kůži vyzkoušela, jak čeští vědci zkoumají ženskou vzrušivost

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
21. července 2016 | 06:00

Jako redaktorka, která píše o sexu a jeho problematických i slastných stránkách, jsem si určila za povinnost zúčastnit se výzvy, kterou jsem na našich stránkách zveřejnila. Týkala se výzkumu sexuální vzrušivosti žen. Tento výzkum by měl odhalit tajemství ženské sexuality a pomoci všem ženám, které mají v této oblasti potíže.

Měření probíhá jak na ženách, které v oblasti sexu a sexuality nepociťují žádné obtíže, tak na ženách, které mají problém, a to jakéhokoli rázu. Posléze se budou výsledky porovnávat a budou se zjišťovat rozdíly, pokud vůbec nějaké budou. To by mohlo odhalit možnosti řešení. Tím by se mělo napomoci ženám žít bohatší a plnohodnotnější život.

Jelikož já už mám své testování za sebou, mohu vám říct, že vůbec není čeho se bát. Výzkum vede velice milá mladá výzkumná pracovnice Lucie Krejčová. Celý test trvá asi dvě hodinky a skládá se ze dvou částí.

Trochu bojovka je najít místo, kam máte dorazit. Testování totiž probíhá v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech. Jede se tam autobusem z Kobylis, a ten jezdí dvakrát do hodiny. Na testování je tedy nutné vyšetřit si aspoň půl dne se vším všudy.

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Jak špatný sex ovlivňuje naše zdraví • VIDEO: Adam Balažovič

V ústavu mě uvítala Lucie a zavedla mě do testovací místnosti. Nejdříve jsme si necelou půlhodinu povídaly o mém sexuálním životě a aspektech, které se ho mohou jakkoli týkat. Předem mi už ovšem zaslala elektronický formulář, který je také docela obsáhlý. Trvá zhruba půl hodiny ho vyplnit.

Poté jsem byla uvedena za paraván, kde byly křeslo a obrazovka. Lucie mi vysvětlila, jak si zavést sondu do vaginy. První část testů byla vizuální. Ano, domníváte se správně, čtyři ze šesti ukázek byly pornografické – nic nevšedního, prostě sex a masturbace. Zbylé dvě ukázky byly svádění a flirt.

Druhá část testu je řízená relaxace, kdy jsem si pomocí hlasu, který navádí, měla představovat a uvědomovat si části těla, jako jsou konečky prstů, prsa nebo klitoris. Během celého testování byla se mnou v místnosti za paravánem pouze Lucie, která sledovala přístroje a reakce na podněty.

Po skončení pak dostanete dvě stě korun jako malou odměnu za to, že jste absolvovala celou tu cestu až do Klecan a dvě hodiny testování na přístrojích. Byla to velice zajímavá zkušenost a jsem pyšná, že mohu být součástí výzkumu, který by v budoucnosti mohl významně pomoci dalším ženám. Pokud byste chtěla, ještě stále se můžete přihlásit do konce srpna na e-mailu: vyzkum.sexuality@post.cz.