Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak vypadají ženy při orgasmu? Dekadentní fotograf to zachytil!

9. července 2016 | 06:00

Ženský orgasmus je skvělým úkazem, který by se měl oslavovat stejně jako ženy samy. Je komplikovaný a hluboký a mnohdy těžko dosažitelný – stejně tak jako ženy. Fotograf Petr Jedinák se snažil zachytit výrazy a vůbec obličeje svých modelek v okamžiku orgasmu.

Do Mezinárodního dne ženského orgasmu nám ještě nějaký ten pátek zbývá, vychází totiž na osmého srpna, tedy 8. 8. Je to magické datum, které tvoří dvě osmičky, tedy dva symboly nekonečna. Vtipné je, že ho zavedl v Brazílii jistý radní jako kompenzaci za sexuální dluh své manželce! 

Petr Jedinák se sám na svém blogu nazývá dekadentním fotografem. Když se rozhodl uskutečnit svůj projekt Orgasmické portréty, dal na svůj blog výzvu Orgasmické portréty: „Ambice mé jsou nemalé, leč věřím, že s přispěním vaším snadno pokoříme galerie a vbrzku dobudeme světa uměleckého. Ambrotypií, sto šedesát pět let starou magií fotografickou, oslavím vaše překrásná těla. Ve stříbro pod sklo vaše půvaby, jakož i chtíče a perverze navěky uchovám a vesmíru je ukáži. Rozmazlovat vás svým pohledem a hýčkat vaši krásu objektivem zavazuji se, nezdaru se neobávaje. V počtu nemalém, ba hojném, projevte své odhodlání propůjčit se mé posedlosti vizuální a zprávami mě, prosím, zahrňte.“

Výstava proběhne v galerii Litera na Karlínském náměstí a začíná samozřejmě osmého srpna. Naplánujte si rande s partnerem, zajděte na výstavu, dobrou večeři a doma potom můžete oslavovat svátek ženského orgasmu tak, jak se patří.