Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zažijte orgasmus jako nikdy, najděte svůj bod A

  • 9. dubna 2016 | 06:00

    Zapomeňte na chvilku na bod G, ale samozřejmě ho neodepisujte úplně. Nechte ho chvilku odpočívat a zaměřte se na hledání dalšího bodu, který se nachází také ve vagině a jehož drážděním dochází k okamžitému zvlhnutí a divokým orgasmickým kontrakcím. 

  • Kdy byl objeven?

    Autor: shutterstock
    V dalekém Kuala Lumpur se o jeho existenci poprvé zmínil malajsijský sexuolog Chua Chee Ann. Jak to občas bývá, když někdo něco objeví – může dojít k nesprávnému vysvětlení. V počátcích tak několikrát došlo k tomu, že se poloha bodu A mylně interpretovala.

  • Proč bod A?

    Autor: shutterstock
    Je to jen jedno z pojmenování. Označuje se kromě bodu A také jako AFZ, neboli anterior fornix zóna – česky by se to dalo interpretovat jako "zóna přední stěny". Také se mu občas říká epicentrum. Bod A je tedy nejkratším, a tím pádem nejsnazším názvem vyplývajícím z jeho umístění ve vagině.

  • Jak ho najdeme?

    Autor: shutterstock
    Je to shluk velmi citlivých bodů tkáně na vnitřním konci vaginální trubice, a to mezi děložním čípkem a močovým měchýřem. Bývá popisován také jako ženská degenerovaná prostata nebo jako její ekvivalent v ženském těle – stejně tak, jako je klitoris ekvivalentem penisu.  

  • Jak bod A stimulovat?

    Autor: shutterstock
    Když se tedy v prostoru kolem děložního čípku, který vypadá jako malá kopulka s jamkou uprostřed, dostanete na ono místo, můžete ho začít dráždit. Velikost citlivého místa se liší podle toho, zda má za sebou žena porod či ne. U bezdětných žen je velký asi jako oříšek, u matek je prý podstatně větší. V době ovulace je na omak měkčí a jemnější. Existují dokonce speciální vibrátory, úzké a na konci zahnuté, které se dostanou přesně tam, kam je třeba. 

Klíčová slova:  sex, erotika, bod A, technika, jak na to, orgasmus
Diskuse ke článku
.