Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

4 věci, které nikdy nedělejte své vagině

  • Vagína se vám odmění, když se k ní budete hezky chovat
    20. října 2015 | 06:00

    Kdyby mohla vagina mluvit nebo si alespoň prozpěvovat, jistě by do jejího repertoáru patřily písně na téma nezávislosti a samostatnosti. Je to totiž úžasný orgán, který má schopnost postarat se sám o sebe. Mnoho žen jí ovšem pomáhá velice nešikovnými způsoby, které jí mohou způsobit spíš problémy. Proto čtěte pozorně a těmto praktikám se obloukem vyhněte.

  • Když hvězdy radí

    Autor: Shutterstock.com
    Hollywood je plný teorií, o kterých jsou krásné divy a modly ze stříbrného plátna přesvědčeny, že fungují, a hlásají je proto dále do světa. Tak se také stalo, že herečka Gwyneth Paltrow prohlásila, že je skvělé čistit si vaginu párou. Nejlépe prý bylinkovou. Proti této radě se ovšem velice ohrazují odborníci, kteří jsou přesvědčeni, že by toto ženy neměly raději podstupovat. Horká pára zkrátka není dobrý nápad, vagina není koberec v obýváku, je citlivá a mohly byste si ji spálit.

     

  • Ne vždy je internet dobrý rádce

    Autor: Shutterstock.com
    Bylinky jsou jedna věc, ale jejich použití se může v některých případech vymstít. Být si sám svým doktorem a míchat si doma utrejchy ze všeho možného, to nemusí dopadnout dobře. V bylinách jsou prostě účinné látky a my už dávno nejsme babky kořenářky. Například česnek a zázvor jsou jedny z nejúžasnějších prostředků, co se přírodního zdraví týče, mají opravdu všestranné zdravotní benefity, ale ve vagině by mohly způsobit popáleniny, o které jistě nestojíte. Pokaždé když se rozhodnete pro nějaký podobný alternativní krok, prodiskutujte to raději s někým, kdo tomu alespoň trochu rozumí.

     

  • Objekty, které nemají vstupenku

    Autor: shutterstock
    Pravděpodobně už byste měla vědět, které předměty mohou vstoupit do vaší vaginy, a kterým je naopak přístup zakázán. Antikoncepční přípravky, lubrikační gel, menstruační kalíšek, tampon, penis, prsty nebo sexuální hračky, to je vlastně vše. Další falické objekty, na které myslíte, jako jsou banány, mrkve či cokoli jiného připomínajícího penis, do vaginy zásadně nepatří. Můžete je sterilizovat, ale mnohdy jen samotný povrch předmětu může způsobit drobná zranění.

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat vibrátor? Specialistka vám ukáže ten správný pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič

     

  • Nepoužívejte navoněná mýdla

    Autor: shutterstock
    Vaše vagina nemá vonět jako mořský vánek nebo jarní louka. Její pH je nakyslé a všechny mycí produkty toto prostředí neutralizují, čímž ho vystavují nebezpečí infekce. Pokud máte nutkavou potřebu čistoty, vždy používejte neparfemované, specializované prostředky a pokud možno pouze zevně. Muži dávají ve všech dotaznících a průzkumech přednost vaginám, které mají přirozenou vůni, než těm, které voní po fialkách. 

Klíčová slova:  sex, vagína, péče, čistota
Diskuse ke článku
.