Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sex místo fitka! Kolik spálíte během líbání a milování?

  • I v posteli se dá hubnout!
    17. října 2015 | 06:00

    Pravidelný sex nejen pomáhá harmonizovat vztah a přispívá ke spokojenosti obou partnerů, ale je dobrý i pro vaše zdraví. A dokonce ho můžete občas vyměnit za posilovnu. Víte, kolik energie můžete během jedné milostné seance spálit?

  • Líbání: -285 kJ/h


    ..
    Autor: shutterstock
    Pamatujete si na pubertu a první líbání? To byla paráda… V pevném objetí vaší velké lásky utekla půlhodina líbání jako voda. Myslíte, že byste se o to mohla pokusit znovu? Líbání je skvělou příležitostí, jak ukázat svou náklonnost, vylepšuje vztahy s partnerem a může vám také pomoct spálit pěknou řádku kalorií. Pokud chcete dosáhnout ještě vyššího výkonu, mělo by být líbání opravdu vášnivé – a přidat můžete třeba i petting. Tím pádem už byste byla na 377 kilojoulech za hodinu.

     

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat vibrátor? Specialistka vám ukáže ten správný pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič

  • Svlékání: -335 kJ


    Ačkoliv se to na první pohled nemusí tak zdát, rozepínání podprsenky dělá mužům problémy.
    Autor: Shutterstock.com
    Pravděpodobně moc nepřemýšlíte nad tím, jak se svlékáte, ale jistý italský vědec se touto aktivitou zabýval mnohem podrobněji a zjistil, že pokud se partneři navzájem svlékají, spálí přitom až 42 kJ. Fascinující je, že přišel také na to, že když muž sundává ženě podprsenku ústy, tak zpracuje dokonce 335 kJ. Čím rafinovanější způsob odkládání šatů tedy vymyslíte, tím více budete ubývat na váze. Zkuste svému miláčkovi předvést třeba nějaký sexy taneček…
  • Masírování: -335 kJ/h


    Masáž
    Autor: Shutterstock.com
    Která z nás by neměla ráda, když jí partner nabídne masáž bolavých zad nebo nožek unavených z celodenního běhání v lodičkách. Většinou jsme raději tím, kdo masáž dostává, než tím, kdo ji dává, ale ve všem se dají najít pozitiva. Masér se zase může těšit ze spálených kalorií. Zajímavé je, že chcete-li z masáže vytěžit co nejvíc, tedy pokud možno co největší úbytek na váze, neměla byste masírovat rychleji, ale naopak pomaličku. V mírnějším tempu totiž použijete větší sílu, aby masáž byla hlubší, a také při takovémto pohybu zapojíte jiné svaly.

  • Milování: -600 kJ/h


    Autor: shutterstock
    Věděla jste, že při půlhodince řádění v peřinách s vaším milým spálíte čokoládku, na které jste si pochutnala po večeři? Klíč k tomu, abyste spálila co největší množství energie, je, aby milování bylo opravdu vášnivé a vytrvalé. Když k tomu ještě přidáte vzdychání a roztoužené sténání, můžete spálit až o 125 kilojoulů víc. A nezapomeňte také měnit pozice. Například když je partner pod vámi, pohybujte pánví jako břišní tanečnice. Je to pohybově náročnější, a tím pádem efektivnější. Také pohyby nahoru a dolů jsou výborné – při takovéhle „práci s tělem“ spálíte až 860 kJ za třicet minut! Experti navíc dokázali, že pokud dojdete k vyvrcholení, spálíte mnohem víc, než když orgasmus neprožijete.
  • Orální sex: -420 kJ/h


    Orální sex
    Autor: profimedia.cz
    Když dopřejete svému partnerovi orální potěšení, je to téměř takový tělocvik jako v posilovně na eliptickém trenažéru. Ovšem pokud chcete spalování kalorií povýšit ještě o úroveň výš, můžete při akci zapojit i své paže jako při cvičení kliků. To vám pomůže spálit dalších 300 kJ.

Diskuse ke článku
.