Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vše, co jste nevěděla o Venušiných kuličkách! Ty musíte mít!

  • Video se připravuje ...
    10. září 2015 | 06:00

    Venušiny kuličky jsou erotickou pomůckou pro ženy, která neslouží pouze k tomu, aby nám přinášela potěšení, ale má i zdravotní rozměr. Již před více než 2000 lety se objevily první zmínky o této hračce. Podívejte se na naše video, zalistujte v článku a budete rázem o něco moudřejší.

  • První historické zmínky


    Autor: shutterstock
    První Venušiny kuličky byly nalezeny v Číně a doba vzniku se odhaduje na léta kolem roku 500 našeho letopočtu. Historie této sexuální pomůcky není zcela jasná, ale jiné zdroje uvádějí, že se lišily také tím, kde byly nalezeny. Nejprve se skládaly pouze z jedné kuličky a pravděpodobně měly sloužit při sexuálním aktu k zvýšení dráždivosti a uspokojení, ale to především pro muže. Další zdroje uvádějí, že je vynalezla japonská gejša, když vyzkoušela, že když se naváže více kuliček na hedvábný provázek, přináší to příjemné pocity.

  • Materiály


    Autor: shutterstock
    Původní materiály, ze kterých byly Venušiny kuličky vyrobeny, byly tvrdé dřevo, slonovina nebo hladké oblázky. Mnohdy se také používaly kovy, především zlato a stříbro. Ty byly ale příliš těžké, a tudíž se hmotnosti musela přizpůsobit velikost, a proto byly ty kovové drobnější. V dnešní době se setkáváme hlavně se silikonem. Kuličky navíc mohou být duté. Vevnitř pak mají další kuličku, která způsobuje chvění. Na trhu najdete velice pestrou škálu barev, tvarů a materiálů.

  • Proč je používat?


    Autor: shutterstock
    Venušiny kuličky nejsou vyrobeny pro přímou rychlou stimulaci a dosažení orgasmu. Při dlouhodobém nošení ovšem vyvolávají příjemné chvění v pochvě. Stahování svalů, které je nutné k udržení kuliček uvnitř těla, ženy prožívají jako miniorgasmy. Doporučuje se třeba sedět v houpacím křesle nebo v houpací síti. Kuličky můžete nosit doma, ale klidně i do práce nebo na cvičení, záleží na tom, jak vytrénované máte poševní svalstvo. Jeho posilování je dalším důležitým faktorem, proč kuličky používat.

  • Zdravotní aspekt


    Autor: shutterstock
    Posilování svalů pánevního dna zlepšuje sexuální prožitky. Pokud jsou naopak svaly povolené, dochází k nepříjemnému úniku moči. Venušiny kuličky nutí svaly ve vagině k činnosti právě tím, jak vibrují. Předcházíte tím inkontinenci, a navíc i změníte sex v ještě větší potěšení nejen pro sebe, ale i pro vašeho partnera.

     

Diskuse ke článku
.