Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 informací o sexu, které by každá máma měla říci svému synovi

  • Jak připravit vlastního syna na sexuální život
    5. září 2015 | 06:00

    Výchova dětí je cesta, na kterou se každý pouští tak trochu naslepo. Zvídavé otázky našich ratolestí se snažíme zodpovědět, jak nejlépe dovedeme, ale už v jejich raném věku nás děsí, co jim budeme vykládat o sexu! Je to jedna z nejzásadnějších debat, které s nimi povedeme. Co byste tedy řekla svému synovi o sexu, aby z něho vyrostl pozorný milenec, jenž se bude k ženám chovat s respektem?

  • Sex není jen fyzická záležitost


    Autor: shutterstock
    Během života hledáme toho pravého partnera a do každého vztahu dáváme všechno. Nerozhoduje jen fyzická přitažlivost, i když samozřejmě ta je velice důležitá. S každým nepovedeným vztahem, do kterého dáme tělo, duši a emoce, něco získáváme a něco ztrácíme. Mnoho lidí se domnívá, že sex můžeme oddělit od emocí, ale není to tak. Vždycky si ho užijete víc, když je spojen s emocemi.

  • Mezi láskou a chtíčem je velký rozdíl


    ...
    Autor: shutterstock
    Chtíč je nenasytný, chce pořád víc a víc a nikdy není zcela uspokojen. Neustále posouvá a tlačí limity, které na něj křičí: „Co můžeš ještě získat jen a jen pro sebe?“ Láska, to je opak chtíče. Zatímco v prvním případě jde spíše o bezhlavé následování dobyvatelských genů a nezáleží na tom, co druhý chce nebo cítí, láska je ohleduplná. Počká na to, až ten druhý bude připravený, netlačí na pilu. Láska není sobecká.

  • Sex nemusí být vždycky o vlastním potěšení


    Autor: shutterstock
    Je nad slunce jasné, že sex přináší člověku potěšení. Někdy chceme potěšit partnerku, aniž bychom sami očekávali, že nám to bude vráceno. Nemusí to být pravidlem, ale je hezké dát osobě, na které nám záleží, najevo, že je pro nás její potěšení přednější než to naše. Ukázat, že sex neiniciujeme jen proto, abychom si užili sami.

  • Nejlepší sex, jaký si v životě užijete, je jen s někým, koho milujete


    Autor: shutterstock
    Pamatujete si? Když jste v mládí byla do někoho zamilovaná až po uši, tak sex byl jako droga. Jen samotná blízkost milované osoby ve vás vyvolávala chvění. S takovými pocity a pochody uvnitř lidského těla je sex nejúžasnější činností pod sluncem.

  • Respekt je na prvním místě


    Autor: Shutterstock.com
    Žena si zaslouží respekt nejen v životě, ale je třeba ji respektovat také v posteli. Sexuální touhy a potřeby musí muž s partnerkou diskutovat, a pokud s něčím nebude souhlasit, je nutné brát to v potaz a nenutit ji k věcem, které nechce dělat. Vědět, že ne znamená ne. Žena ale může změnit na spoustu věcí názor, pokud jí muž dá čas a získá si její důvěru.

     

Klíčová slova:  sex, jak na to, matka a syn
Diskuse ke článku
.