Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co všechno musíte vědět, pokud chcete mít sex během menstruace?

  • Sex během menstruace je zcela přirozený
    22. srpna 2015 | 06:00

    Pro někoho je sex během menstruace absolutně nemyslitelnou aktivitou. Je zvláštní, že mnohem větší zábrany mají ženy než muži. I v kultovním románu Padesát odstínů šedi se tohoto tématu Christian a Anastasia dotkli, ale do filmu se ho režisér dát neodvážil. Nad menstruačním sexem stále visí mnoho otazníků. Mám se stydět? Je to bezpečné? Bude se mi to líbit? Bude se mu to líbit? S dovolením na vaše otázky odpovíme.

  • Doktoři dávají zelenou


    Doktoři se v názorech na sex během menstruace shodují. Je to absolutně bezpečné jak pro vás, tak pro vašeho partnera. Pokud nemáte žádné jiné obavy nebo vám to není nepříjemné, tohle rozhodně řešit nemusíte. Většinou ovšem ženy nejvíce řeší špinavé povlečení! Tomu se dá předejít tím, že na postel položíte ručník nebo přemístíte radovánky z ložnice do koupelny.
    Autor: shutterstock

  • Mohlo by se vám to líbit


    Každou ženu přivede do nálady něco jiného a každou vzrušují jiné věci. Zatímco část žen si sexuální hrátky během menstruace vůbec nedovede představit, pro jiné ženy může být období menstruace obzvlášť vzrušivé. Během prvního dne je sice hladina estrogenu a testosteronu, které ovlivňují chuť na sex, nižší, ale kolem třetího dne se zase začíná zvyšovat. Stejně jako touha se pomilovat... Menstruace vám navíc poskytuje přirozenou lubrikaci a orgasmus pomáhá tišit menstruační bolesti, pokud jimi trpíte.
    Autor: shutterstock

  • Může se to líbit i vašemu partnerovi


    Nikdy dopředu nesuďte a nedělejte ukvapené závěry, že by se váš partner štítil sexu s vámi během menstruace nebo že by mu to mohlo být nepříjemné. Každý člověk je jiný a samozřejmě existují tací muži, kteří sex během menstruace nemají v lásce, ale pokud se nezeptáte, tak to nikdy nebudete vědět. Je lepší o této problematice mluvit předtím, než na něj skočíte a mezi řečí ho upozorníte, že právě menstruujete. Sex je o komunikaci stejně tak jako vztahy celkově a je jedno, jestli probíráte menstruaci nebo cokoli jiného, o čem chcete vědět, zda se to partnerovi líbí, nebo nelíbí.
    Autor: shutterstock

  • Můžete minimalizovat stopy


    Záleží na tom, který den menstruace sex probíhá. Samozřejmě že pokud ho provozujete ve dnech, kdy je již menstruace slabší, tak tím méně „nepořádku naděláte". Jak již bylo zmíněno v bodu výše, také sex ve sprše je v tomto období velice praktický. Doporučují se polohy, kdy je žena na zádech, takže působí zemská gravitace a krev tolik nevytéká ven. Pokud se objeví sražená krev nebo hnědé skvrnky, nepanikařte, i to je v pořádku.
    Autor: shutterstock

  • Máte na vybranou


    Autor: shutterstock
    Pokud menstruujete a nechcete mít klasický sex, ať už je to z jakéhokoli důvodu, tak máte ještě stále na vybranou z jiných aktivit. Můžete mít zavedený tampon a váš partner se může soustředit pouze na klitoris. Vy máte úplně stejně jako on volbu, zda ho uspokojíte ručně, nebo orálně.

  • Nezapomínejte na ochranu


    Autor: Shutterstock.com
    Při sexu během menstruace můžete pořád otěhotnět, neznamená to, že v tomhle období si můžete s partnerem užívat bezstarostně! Je to mnohem méně pravděpodobné, ale stává se to. Sperma může žít až pět dní v lůně ženy. O použití kondomu v případě náhodného sexu myslím nemusíme ani hovořit!

     

     

Klíčová slova:  sex, menstruace, perioda, orgasmus, jak na to, krev
Diskuse ke článku
.