Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

8 věcí, které možná nevíte o klitorisu. V čem je ten váš originál?

  • Klitoris je zázračný knoflíček, o kterém možná nevíte všechno.
    14. srpna 2015 | 12:00

    V hodinách biologie, když se probíraly sexuální orgány, jste na základce pravděpodobně rudla až za ušima. Navíc vám učitelé neprozradili zdaleka všechno! Víte, že klitoris je takový malý prcek, který v sobě skrývá neuvěřitelný potenciál? Co o něm všechno nevíte?

  • Na vzdálenosti záleží


    Autor: Profimedia.cz
    Pokud jde o vzdálenost klitorisu od vaginy, vědci zjistili, že je rozhodujícím faktorem ve schopnosti ženy dosahovat orgasmu. Celá třetina žen není schopna vůbec dosáhnout orgasmu. Tyto ženy často mívají klitoris dále od vaginy.

  • Výběr polohy


    .
    Autor: Shutterstock
    Zkuste se svým partnerem polohu, ve které bude jeho penis dráždit váš klitoris. Když bude nad vámi, nasměrujte ho tak, že kořen jeho penisu bude přitisknutý k vašemu klitorisu. Nohy máte omotané těsně kolem jeho stehen a pohybujete se v houpavém rytmu.

  • Větší, než jste čekali


    Autor: shutterstock
    Klitoris je mnohem víc než jen ten růžový knoflíček, přestože to je to, co jsme schopni vidět. Sahá totiž až šest centimetrů dovnitř a je propojen s bodem G.

  • Smutná zpráva


    Autor: shutterstock
    Víte dobře, že klitoris je klíčem k uspokojení, ale u některých žen nedokáže sloužit až do konce. V období přechodu se zvětšuje, a kvůli tomu může být trochu nepříjemné až bolestivé stimulovat ho až do dosažení orgasmu.

  • Existuje jen pro potěšení


    Autor: Shutterstock.com
    Klitoris je jediný orgán na lidském těle, který má pouze jednu jedinou funkci, a tou je potěšení. Možná proto je v něm tak vysoká koncentrace nervových zakončení, dokonce o polovinu víc než na penisu.

  • Celý život roste


    Autor: Shutterstock.com
    Během života ženy se klitoris neustále zvětšuje. Není to důsledek sexuálních hrátek, ale hormonálních změn v těle. Když začne puberta, začíná růst také klitoris. Na konci puberty je 1,8krát větší. Ve věku cca 32 let je klitoris čtyřikrát tak velký, než byl na konci puberty. Nemusíte panikařit, neznamená to, že v menopauze, kdy bude už sedmkrát větší, než když jste se narodila, to poznáte. Nebo že to bude něco nepřirozeného.

  • Má ho každá samička


    Autor: Profimedia.cz
    Mají ho i zvířátka, ale my jsme jediný druh, který ho aktivně používá. Neznamená to, že by třeba samičky jiných druhů nemohly mít orgasmus, jen klitoris k tomuto účelu zatím mnohdy nepoužívají. Existují ale druhy savců, které už přišly na to, co a jak.

  • Pod kudlu


    Autor: shutterstock
    Ženy chodí na plastickou operaci, která upravuje velikost a podobu klitorisu. Podle tabulek se počet žen, které tuto proceduru podstupují, neustále zvětšuje. Doktoři ji doporučují pouze v případech, kdy se jedná opravdu o zdravotní problém, nebo pro zlepšení sexuálního života. Je to velice citlivá část, se kterou není radno si zahrávat.

     

Diskuse ke článku
.