Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaké používají ženy výmluvy, když nemají chuť na sex? A věří jim muži?

  • Občas je těžké vysvětlit, že nemáte na sex náladu.
    6. srpna 2015 | 06:00

    Aby bylo jasno: myslíme si, že sex je fajn, je pro vztah důležitý, a máme ho rády. Jenže i ty největší divošky na něj občas prostě nemají náladu. Co dělat, když potřebujete odmítnout a nechcete svého milého naštvat? Ideální by bylo prostě říct: Zlato, dnes na milování opravdu nemám náladu. Jenže zkušenost s touhle větou je zdrcující. Takhle jasné odmítnutí berou pánové dost osobně, a často tak následují prásknutí dveří, odchod do hospody nebo alespoň naštvání. Oslovila jsem několik žen, které vypracovaly sexuální výmluvy k dokonalosti. Co jim funguje a prochází?

  • Naďa (39): Nekonečná menstruace

    Autor: profimedia.cz
    Můj muž netuší, jak dlouho menstruuji, a já mám periodu dost pravidelnou, takže nasadím vložku dva dny před a pak ještě dva dny po ní. Ano, je to podvod, ale já se v období bez sexu pořádně vyspím, odpočinu si a o to víc se na milování těším.

  • Miluše (44): Zdravotní potíže

    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Občas trpím na záněty a výtoky, během nichž mi gynekoložka nedoporučuje pohlavní styk. Pravda je, že toho občas malinko zneužívám a tvrdím, že mám zdravotní problémy, abych se vyhnula sexu, když na něj nemám náladu. Nedělám to sice často, ale je to lepší, než abych vysvětlovala, že jsem v nepohodě, utahaná, naštvaná nebo bez nálady. Takhle to projde hladce a je klid.

  • Zdena (29): Únava

    Autor: profimedia.cz
    Není to asi nic překvapivého, ale máme dvě malé děti, takže můj muž chápe, že když jsem týden v kuse nespala, nemůžu mít na sex ani sílu, ani náladu. Samozřejmě je ideální, když ho nechám pár dní k našemu nejmenšímu synovi vstávat. To pak nemá náladu ani on.

  • Jana (33): „Správně“ mířený rozhovor

    Autor: Shutterstock
    Nic nezabírá tak dobře jako věty typu: Je potřeba vynést koš. Dcera se ve škole rapidně zhoršila a musíme s tím něco dělat. Jako ledová sprcha, která sebere mému muži chuť na sexuální hrátky, také funguje rozebírání našeho vztahu: Už dlouho jsi mě nevzal do kina. Moc se mi nevěnuješ. Mohl bys být romantičtější? Jakmile tohle vytáhnu, můžu si být jistá, že večer na žádnou erotiku nedojde.

  • Adriana (40): Upozornění na jeho slabost

    Autor: profimedia.cz
    Prozradím vám zákeřnost, kterou mám v záloze jako poslední záchranu, když můj muž naléhá, ale já opravdu sex nechci. Poradila mi to kamarádka a funguje to skvěle, jen se musí opatrně a jen jednou za čas. Jde o to, že začnete upozorňovat na jeho erotické chyby. Jednou jsem mu řekla, že to vypadá, že není dostatečně připravený, a že by bylo lepší nechat to na jindy. Okamžitě měl po náladě na sex, a navíc to vypadalo, že je to jeho chyba, ne moje.

Autor: MAJ
Klíčová slova:  sex, nechuť, výmluva, zkušenosti, jak na to, láska, vztahy
Diskuse ke článku
.