Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Polovina žen si při sexu představuje někoho jiného než svého partnera!

Kdo figuruje v sexuálních fantaziích žen nejčastěji?
14. července 2015 | 06:00

Je tma. Pomalu roztáváte pod jeho doteky a přejete si, aby to nikdy neskončilo. Vnímáte jeho ostře řezané rysy, užíváte si šimrání jeho blonďatých vlasů na svém břiše. Jediný problém je, že váš partner je černovlasý a tak trochu úplně někdo jiný, než na koho v intimních chvilkách myslíte. Občas si to vyčítáte, ale fantazie holt někdy pracuje proti vám. Můžeme vás uklidnit: až polovina žen přiznává, že je na tom úplně stejně.

Někdy se to prostě stane: během sexu s partnerem se ženě do myšlenek vetře někdo úplně jiný. Nebo si ho dotyčná prostě přivolá sama. Je to pro ni jedna z možností, jak si dlouhodobý vztah v této oblasti okořenit. "Je to jednoduché a poměrně bezpečné," říká osmatřicetiletá účetní Lucie. S manželem jsou svoji téměř osm let, mají dvě děti, a to podle ní mluví za vše. "Náš intimní život není jako na začátku, považuji to za určitý způsob oživení. Neberu to jako nevěru, ale nedělám to samozřejmě pokaždé."

Lucie rozhodně není jediná – podle nedávného výzkumu společnosti LoveHoney myslí na třetí osobu během sexu 46 procent žen. Dobrá zpráva pro muže je, že nemusí zoufat, protože v tom za ženami nijak nezaostávají: myšlenky podobného rázu připustilo plných 42 procent.

Pan Grey z vedlejšího kanclu

Ačkoliv si ženy mohou vybírat mezi hollywoodskými herci nebo sexy modely, většinou ve svých představách zabrousí mnohem blíže: v drtivé většině si do svých myslí pustí někoho, koho znají osobně. Nejčastěji je to kolega z práce nebo klient. Právě to odosobnění je baví nejvíce. Dobře si v tomto pomyslném žebříčku stojí také bývalí milenci. "Měla jsem jeden hodně vášnivý vztah, ale absolutně to nebyl člověk k žití," vzpomíná sedmadvacetiletá úřednice Dáša. "Takhle si ho občas připomenu, a to mi stačí."

Sex
Autor: shutterstock
A většině z těchto žen stačí hřešit jen v myšlenkách – pouhých osm procent z nich by své představy rádo uskutečnilo reálně. Odborníci se shodují, že sexuální fantazie zdravý vztah nijak neohrožují. Pokud ovšem patří ke každodenní rutině a nedokážete bez nich s partnerem být, pak zřejmě signalizují, že vám ve vztahu něco chybí.

Autor: is