Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 důvodů, proč by i zadané ženy měly masturbovat

  • Masturbace má mnoho pozitivních dopadů na zdraví ženy a spokojený partnerský život
    30. května 2015 | 06:00

    Proč by sebeuspokojování mělo v trvalém vztahu vadit? Muži to většinou zase tak neřeší, ale nemusí to být jen jejich výsada. Někdy jste  tak utahané, že se vám nechce ani hýbat, ale orgasmus udělá člověku dobře. V tento okamžik nastupuje na scénu masturbace a – věřte tomu, nebo ne – je to fajn a rozhodně byste se kvůli ní neměla cítit trapně nebo provinile. Tady jsou důvody, proč by onanování nemělo chybět ani v životech zadaných žen.

  • 1. Zvyšuje vaše povědomí o sobě samé


    Dodává ženě sebevědomí. Měla byste si stále opakovat v hlavě, že je to vaše tělo a vy si s ním můžete hrát, jak je vám libo. Tím, že ho prozkoumáváte, usnadňujete mnohdy cestu svému partnerovi. Můžete se totiž podělit o své poznatky a on to jistě uvítá.
    Autor: Shutterstock.com

  • 2. Prohlubuje vaše erotické zkušenosti


    Pokud před manželstvím nemáte dostatek erotických zkušeností, může pro vás být problém sdělit mu, co vám vyhovuje a co ne. Tím, že budete sama procvičovat, zdokonalíte se i v tomto ohledu a budete schopna sex s partnerem mnohem lépe koordinovat a prožívat.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3. Dává vám to čas a prostor jen pro sebe


    Když únavou padáme na ústa, drhne i komunikace s partnerem. Nemáme sílu a třeba ani náladu na milování s partnerem. Je ale příjemné usínat po orgasmu. Někdy máte chuť vy, a váš partner už vedle vás spokojeně oddychuje. Nemusíte se s orgasmy spoléhat jen na partnera. Každý je zodpovědný za svůj vlastní. Takže si vychutnejte ten čas, který máte sama pro sebe.
    Autor: Shutterstock.com

  • 4. Zlepšuje váš sexuální život


    Čím víc budete mít sexu, a je jedno, jestli je to sex sama se sebou, tím více sexy se budete sama cítit. A tím větší chuť na sex budete mít. Nikdo také netvrdí, že masturbace musí být vždy jen pro jednoho. Jako předehra může být tento akt velice vzrušující a vědci tvrdí, že to dvojice sbližuje.
    Autor: shutterstock

  • 5. Je to způsob, kterým o sebe pečujeme


    Tři orgasmy týdně jsou prý tak akorát pro dobrou pohodu a zdraví. Masturbace sama o sobě je způsob, jakým o sebe pečujeme a dopřáváme si to, co se nám líbí a dělá nám dobře. Je jedno, jestli je to rychlovka jen za účelem uspokojení, nebo jestli si dáváme na čas a prozkoumáváme nové erotogenní zóny.
    Autor: Shutterstock.com

  • 6. Pomáhá proti stresu


    Přijdete domů po dlouhém dni v práci, kdy jste musela řešit jeden problém za druhým, vystresovaná, až to není hezké. Manžel ještě není doma, aby vás namasíroval, a vy se tak mohla uvolnit. Existuje tu ještě jeden lék, který odbourá špatnou náladu a pomůže vám zbavit se nebezpečného stresu. Při orgasmu se totiž uvolňují endorfiny, také dopamin a oxytocin, které zmírňují stres a pomáhají zbavit se bolesti.
    Autor: shutterstock

  • 7. Lepší než prášek na spaní


    A zase za tím hledejte endorfiny, které pomáhají odbourávat stres – bez něj mnohem lépe usínáme. Pokud orgasmus, tím pádem sex nebo masturbaci, zařadíte do svého pravidelného rituálu před usínáním, jako třeba čištění zubů, nebudete potřebovat pilulky na spaní.
    Autor: shutterstock

Klíčová slova:  sex, masturbace, ženy, zdraví, zadaná
Diskuse ke článku
.