Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Co byste měly vědět o sexu, ale nikdo vám to neřekl

  • Co všechno byste měla vědět o sexu, abyste si ho byla schopná pořádně užít?
    31. března 2015 | 14:15

    Na kurzu sexkoučky Julie Poupětové jsem si připadala jako Alenka v říši divů. Cože? Klitoris neměří sotva pár milimetrů? Ženské tělo je třikrát citlivější než mužské? Orgasmem se dají „dobíjet baterky“? To, že je žena citlivá, je bonus, ne nevýhoda? A přitom jsem si myslela, že o sexu vím skoro všechno! Co je potřeba vědět, pokud si chcete sex užívat, a ne "to jen dělat"?

  • Ženské tělo je sopka

    Autor: shutterstock.com

     

    Víte, proč ženy většinou potřebují předehry, touží po mazlení, líbání, hlazení a je to pro ně často lepší zábava než samotné milování? Jestli si myslíte, že je to tím, že sex prostě nemají v krvi, jste vedle. Julie Poupětová tvrdí, že za to může ženská anatomie.

     

    „Na povrchu ženského těla najdete kromě genitálií deset tisíc nervových zakončení. Na povrchu mužského těla jsou jich jen tři tisíce,“ říká Julie Poupětová. Jaký div, že je proto styl „rychle na věc“ málokdy vzruší. Ženské tělo je prostě stvořené k laskání.

  • Klitoris není jen na okrasu

    Autor: Shutterstock

     


    Klitoris je dlouhý neuvěřitelných 9 až 13 centimetrů, ale je ho vidět jen kousek (tomu se říká žalud klitorisu). A je neuvěřitelný. Podle sexkoučky na něm ženy mají osm až devět tisíc nervových zakončení. (Mimochodem, pánové jich mají na povrchu žaludu penisu téměř o polovinu méně!) Byl by hřích toho nevyužít…

     

    „Spousta žen mi na kurzech říká, že chtějí naučit ten správný – vaginální orgasmus. Jenže je mnohem lepší rozvíjet klitoridální orgasmus, kterého ženy dosahují díky citlivému klitorisu mnohem snadněji,“ vysvětluje Julie Poupětová. Vezměte tedy svůj klitoris na milost a učte se s ním zacházet.

  • G bod existuje

    Autor: shutterstock.com

     

    Sledovat dohady vědců, kteří se nemůžou shodnout na tom, jestli něco jako G bod vůbec existuje, je docela legrace. Nejvíc se odborníkům smějí ty, které si slavný bod našly. Ve skutečnosti ho má každá žena, jen o tom některé nevědí. Jeho nejcitlivější a nejhledanější část je několik centimetrů od poševního vchodu směrem nahoru, a když se s ním dobře pracuje, dělá s vaším tělem nečekané věci. Jeho správná stimulace vás například spolehlivě může dovést až k "mokrému" orgasmu, tedy ženské ejakulaci.

  • Ženy jsou krásné úplně všude

    Autor: Shutterstock

     

    „Jak jí říkáte?“ je jedna z prvních otázek, které sexkoučka na základním kurzu pokládá. A odpověď? Dlouhé ticho a nesmělé pokašlávání. Zatímco pánové pro svou chloubu mají tisíce jmen (Karel Veliký, Kláda, Artur a podobně) a i slovo penis vyslovují s patřičnou pýchou, my jsme skončily u neosobní vaginy a dvakrát pyšné na ni nejsme. Naopak, většina z nás si není jistá, jestli jsou její tvar a velikost v pořádku a jestli není tak trochu divná.

     

    Odbornice na sex tvrdí, že je to nesmysl. Každá je prý jiná, ale všechny jsou hezké. Jenže naučit se mít se ráda i do takových detailů je fuška. „Mít pozitivní vztah k něčemu, čemu se říká malé a velké pysky, a ještě stydké, je těžké. Navíc malé pysky nejsou vždy malé, takže je lepší jim říkat vnější a vnitřní.“ A co s tím? Podle Julie Poupětové je třeba vzít si do ruky zrcátko, zkoumat a obdivovat sama sebe.

  • Orgasmus vás nabije energií

    Autor: profimedia.cz - ilustrace

     

    Dokud si budete myslet, že ženský orgasmus je jen bonus pro snaživého muže a docela dobrá zábava, těžko budete mít chuť celý život vymýšlet, jak ho dosáhnout a kde a jak se správně dotýkat. Sexuologové tvrdí, že orgasmus je zdravý a příjemný, ale podle koučky při něm jde o mnohem víc.

     

    „Orgasmy a stavy extrémní citlivosti, které při něm vznikají, jsou důležité nejen pro zdraví a dlouhověkost, ale jsou také vstupní branou vědomí, kde můžeme načerpat životní energii.“ Orgasmus prostě může dobíjet baterky. A kvůli tomu stojí za to trochu poznávat a experimentovat. Ať už sama nebo s partnerem.

  • Vzdychat a křičet je zdravé

    Autor: shutterstock.com

     

    Stydíte se během milování vydávat zvuky? Hlídáte se, aby během orgasmu nebylo slyšet víc než vzdech? Pak děláte chybu. Zvuk totiž roznáší po těle vzrušení a zvyšuje váš prožitek. Pokud si nedovedete představit, že z minuty na minutu budete před svým partnerem u sexu křičet jako v erotických filmech, učte se vydávat zvuky sama během sebeuspokojování. Uvidíte, co to s vámi udělá.

  • K orgasmu jen sex nestačí

    Autor: shutterstock.com

     

    Abyste vystoupala až na vrchol, potřebujete tak trochu „přežhavit“ dráty v hlavě. Některé systémy v mozku během orgasmu vypnou a vaše tělo si užije obrovské vlny slasti a uspokojení. K tomu ale občas potřebujeme víc než samotný sexuální akt. Je dobré zapojit zrak, sluch, čich a samozřejmě hmat. Jednoduše se dá říct, že čím víc příjemných impulzů dostanete, tím snadněji vyvrcholíte. Takže svíčky, něžná hudba, vůně parfému a doteky nejsou nesmysl, ale důležitá součást ženského světa erotiky.

Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.