Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šokující zjištění: Tohle muže znervózňuje při sexu

Soutěživost mužů zasahuje také do jejich sexuálního života.
3. září 2023 | 06:00

To, že jsou muži citliví na svou mužskou chloubu, je notoricky známý fakt, ovšem nyní se objevila nová studie, která zjistila, že to není jediné, co je při sexu znervózňuje. Mužské ego je tak křehká nádoba, a sledování porna má na jejich sebevědomí další ničivý účinek.

Nejen velikost přirození, ale také množství spermatu, které vyprodukují během jednoho orgasmu, je prý dalším faktorem, na který muži dbají. Srovnávání se s ostatními, porovnávání svých penisů ve sprše a předhánění se v tom, kdo má větší přirození – muži jsou od přírody zkrátka soutěživí. To ovšem znamená také to, že pokud sledují pornografické filmy, porovnávají také množství spermatu, které herci rozsévají po různých částech těla jejich partnerek, s tím vlastním.

VIDEO: Nejsi v tom sama: Se sexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

Journal of Sexual Medicine vydal studii, která se zabývá právě množstvím spermatu vyprodukovaným muži různých věkových kategorií a vlivem tohoto faktu na jejich sexuální sebevědomí. Zúčastnilo se jí sedmdesát mužů, kteří měli odhadnout, kolik spermatu vydá jejich orgasmus, jestli se jeho množství mění během let a jak moc jim na množství záleží. Výsledky ukázaly, že muži mají značně přehnané představy o množství spermatu, které z nich vychází, ale také to, že ho bedlivě sledují a má to vliv na jejich spokojenost.

Proč se muži tolik zabývají tímto aspektem a proč jsou přesvědčeni, že je známkou kvalitního sexu? Mají utkvělou myšlenku, že čím větší, tím lepší, a tím pádem: čím víc, tím lépe. To, že v pornu je většinou ejakulace fingovaná, jim zřejmě nedochází. Jen aby bylo jasno, tak dle dostupných informací normální množství semene, které muž vyprodukuje během jednoho orgasmu, je třetina čajové lžičky, až trochu více než čajová lžička. Záleží samozřejmě na tom, kdy nastalo poslední „vyprazdňování“, a také na věku.