Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co se děje s vaginou během sexu, krok za krokem

  • Jak a co se děje ve vagině, když se připravuje na sex?
    18. prosince 2014 | 15:00

    Provádělo se několik studií, během nichž se zjistilo, že ač je to neuvěřitelné, mnoho žen nezná základní informace o vlastní vagině. Některé ženy vlastně ani nevědí, jak vypadá, neboť se na ni nikdy v životě nepodívaly. Přitom zvědavost a zvídavost je úplně běžná a díky ní se učíme. Pokud tedy chcete vědět, jaké reakce probíhají ve vašem těle a vagině speciálně, vezmeme to pěkně krok za krokem.

  • Vše začíná v mozku


    V okamžiku, kdy váš mozek zaznamená potenciální akci, vzrušení se začne projevovat tím, že mozek vyšle signál, rozšíří se vám cévy a pošlou speciální dávku krve pohlavním orgánům. Zvýšená cirkulace tak dá podnět k vylučování vaginálního sekretu, přírodního lubrikantu, který se skládá z proteinů a aminokyselin. Dále pocítíte, jak vám zbytní Venušin pahorek. Tisíce nervových zakončení na nejcitlivějších místech vaší vaginy se připraví, a kdyby mohla, rozzáří se jako žárovičky.
    Autor: Shutterstock.com

  • Ženská erekce


    Tkáně ve vašem klitorisu natečou a ztuhnou. Ano, jedná se v podstatě o malou erekci. Některým ženám se, pokud jsou velmi vzrušené, zvětší klitoris až trojnásobně. To může občas způsobovat drobné komplikace. Trvá totiž hodnou chvíli, než se klitoris vrátí do původního stavu, a stejně tak, jako je pro muže se ztopořeným penisem těžké čůrat, tak i ženám zbytnělý klitoris v tomto ohledu brání.
    Autor: shutterstock

  • Centra potěšení


    Děložní hrdlo změkne, a pokud je drážděno společně s nejbližším okolím, například penisem nebo sexuální hračkou během sexu, aktivují se v mozku stejná centra potěšení jako při předehře.
    Autor: shutterstock

  • Ženská ejakulace


    Asi deseti procentům žen se stává, že v rámci svalových kontrakcí pánevního dna během orgasmu se z močové trubice vytlačí pár kapek průhledné tekutiny. Nemusíte se za to stydět, ženská ejakulace není moč. Je tvořena přírodními cukry a kyselinami, obsahují dokonce chemikálii, která je také obsažena v mužském spermatu. Navíc muže ženská ejakulace velice vzrušuje.
    Autor: shutterstock

Klíčová slova:  sex, vagína, krok za krokem, pochod, chemie
Diskuse ke článku
.