Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co vypovídá orgasmus o vašem vztahu?

Orgasmus a spokojený sexuální život je klíčem k dlouhotrvajícímu vztahu
19. listopadu 2014 | 14:39

Podle nové studie, která vznikla na Karlově univerzitě, má ženský orgasmus vliv na partnerský vztah. Přesněji řečeno, čím více uspokojení žena prožívá, tím lépe pak spolu dva lidé vycházejí. Kéž by úspěšnost každého vztahu stála pouze na tomto, že? 

Studie se zúčastnilo 85 párů mezi dvaceti a čtyřiceti lety, které spolu žijí v partnerském vztahu v průměru minimálně čtyři až pět let. Každý z partnerů vyplnil dotazník s otázkami, které měly analyzovat spokojenost ve vztahu a se sexuálním uspokojením. Otázky se týkaly do podrobností z jejich ložnice, jak probíhají jejich sexuální hrátky, jak časté jsou orgasmy a zda partneři vědí, co má ten druhý rád a co ne.

Zjistilo se, že četnost sexuálních styků a z nich vyplývající uspokojení končící orgasmem, má velký vliv na spokojenost a pevnou vazbu mezi partnery. Aby byla žena ve vztahu spokojená, musí prožít více uspokojení, která vycházejí ze sexu s partnerem, nikoli z masturbace. Vzájemná spokojenost se také odvíjela od počtu ženských orgasmů, a to i v případě partnerů, pro které bylo partnerčino vyvrcholení jedním z důležitých faktorů uspokojení.

Tento výzkum se dá vykládat dvěma způsoby. Vyplývá z něj, že četnější orgasmy působí, že jste ve vztahu spokojenější nebo také to, že pokud máte šťastný vztah, odrazí se to v počtu orgasmů ve vašem sexuálním životě. Jediné důležité poučení, které byste si z toho měla dnes odnést domů, je skočit na vašeho drahého hned ve dveřích a užít si pořádně vášnivý sex! Pokud budete tuto aktivitu neustále odkládat, bude vzrůstat napětí a hádky a spokojený vztah bude ten tam.