Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mýty o orgasmu, které zaručeně nejsou pravda

  • Orgasmus má mnoho podob, především u žen
    8. listopadu 2014 | 14:00

    Orgasmus je nevypočitatelný a někdy vás může frustrovat, že ať děláte, co děláte, prostě se nedostaví, zatímco jindy vás překvapí ze zálohy. Stejně, jako spousta jiných nevysvětlitelných záhad, i orgasmus je doprovázen mnoha mýty. Máme pro vás pár takových, kterým byste rozhodně neměla věřit.

  • K orgasmu je třeba stimulace klitorisu


    Klitoris je mnohdy považován za ten kouzelný knoflíček, který dovede k orgasmu každou ženu a bez jeho stimulace je vše ztraceno. Je neoddiskutovatelné, že část pravdy na tom je. Klitoris je neuvěřitelně citlivý a je na něm více nervových zakončení, než kdekoli jinde na těle. Žena ale může prožívat několik různých druhů orgasmu. Jsou jimi klitorální, jsme již zmínili, dále pak vaginální, kombinovaný, který spojuje tyto dva dohromady, tantrický orgasmus celého těla a bradavkový orgasmus.
    Autor: shutterstock


  • Společné orgasmy jsou běžné


    Není tomu úplně tak. Nikdo se nemůže zlobit, že žijete v představě romantického vyvrcholení, které je absolutně sladěno s tím partnerovým. Vždyť všechny romantické filmy mají milostné scény, které právě takto končí. Skutečnost a film jsou ovšem rozdílné věci. Jistě se mohou společná vyvrcholení někdy povést, ale nejsou pravidlem. Orgasmus, který zažijete každý zvlášť je ovšem stejně tak skvělý.
    Autor: shutterstock



  • Muži nemohou mít mnohonásobné orgasmy


    Muži si často stěžují, jak to není fér, že ženy mohou prožívat mnohonásobné orgasmy a oni ne. Pozor, zbystřete zrak, tohle vás také možná překvapí. Muži mají jistá fyzická omezení, kvůli kterým není mnohonásobný orgasmus tak intenzivní jako ten ženský, ale dlouhým drážděním, když ho přivedete téměř k ejakulaci, a pak zase přestanete, dochází ke stahům, bez výronu semene, ale pocity jsou při nich identické.
    Autor: shutterstock


  • Je to mužova vina, že nemáte orgasmus


    Samozřejmě je to vždycky nejlehčí najít viníka a pěkně to na něj přišpendlit. Stěžovat si potom kamarádkám, jak nemožný ten chlap je, že vás po této stránce nedokáže uspokojit. Sex je kooperace, jsou na to dva a vy na tom, že to nedokázal máte také jistou vinu. Vy znáte své tělo nejlépe a pokud vidíte, že tápe, potom není nic jednoduššího, než ho pěkně navést nebo mu pomoci sama.
    Autor: shutterstoclk

Klíčová slova:  sex, orgasmus
Diskuse ke článku
.