Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nemáte čas na randění a sex? Zkuste speed dating

Randění je časově náročné, zkuste speed dating
28. října 2014 | 15:00

Z Ameriky se k nám dostalo už kdeco, tudíž nikoho nepřekvapí, že také speed dating nebo chcete-li rychlé rande, si našelo svou cestičku. V dnešní uspěchané době je to jeden ze způsobů, jak během jednoho jediného večera potkáte a popovídáte si s tolika různorodými lidmi, jako byste normálně v baru nikdy nezvládli.

V baru totiž většinou musíte vypít několik skleniček alkoholu, abyste se odhodlali s někým vůbec promluvit, při speed datingu je to dané. Každý, kdo se pro něj rozhodne má během večera vždy mezi 5 – 10 minutami na rozhovor s jedním z účastníků druhého pohlaví. Po uplynutí této doby dojde k výměně. Pokud se vám zdá někdo zajímavý, potom se k tomu přiznáte na konci pořadatelům, kteří vám poskytnou na daného muže kontakt, a vy se můžete už sami domluvit na další schůzce.

Někdy se samozřejmě stane, že vám některý z mužů absolutně nesedne. V rámci rychlého rande s ním ovšem strávíte jen pár daných minut a už ho nikdy v životě nemusíte vidět. To je výhoda, kterou běžné rande naslepo nemá. Připravujete se na něj hodinu, přijedete na schůzku a najednou zjistíte, že byste nejraději zase co nejrychleji odešla, ale někdy je dost složité z toho vycouvat a vy pak několik hodin trpíte, než vám dojde trpělivost a hodíte slušné vychování za hlavu.

V Praze už existuje několik agentur, které pořádají tento způsob seznámení. Tady na ukázku alespoň jeden z názorů, které byly vesměs pozitivní. „Padla většina představ a předsudků, kterými jsem byla předem vyzbrojena. Ženy nebyly od pohledu zoufalé, muži také působili více či méně příjemně a normálně, v tom pozitivním smyslu. Aspoň mírně příjemní byli všichni, tedy ani jednou se vyměřený čas nestal utrpením, ale nenásilně plynul. I když někdy bylo jasné, že souhra nebude, bylo zajímavé nakouknout do úplně jiného životního stylu nebo světonázoru. Dialog se navazoval přirozeně, trapné ticho nenastávalo.“

Na Discovery teď vysílá každý týden pořad, ve kterém vystupuje pohledný mladý kouzelník. Jeho specialitou jsou neuvěřitelné triky, které předvádí lidem rovnou na ulici. Také si vybral pro jeden ze svých triků prostředí speed datingu a jeho číslo šlo ten večer zřejmě na rvačku. Na to jak to na takovém rychlém rande s kouzelníkem probíhá, se podívejte na videu.