Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Studie: Vaginální orgasmus neexistuje! Klíčem k rozkoši je jedině klitoris

Všechny ženy mohou dosáhnout orgasmu jen drážděním topořivých tělísek.
15. října 2014 | 15:00

Tajemný bod G i vaginální orgasmus jsou jen přeceňované mýty! Podle nejnovějších poznatků vědců je středobodem ženského orgasmu pouze klitoris. Muži tak mohou přestat pátrat a konečně si mohou oddechnout!

"Orgasmus je jen jeden," tvrdí dva vědci a lékaři Vincenzo a Giulia Puppo z italské Florencie. "Rozdělit ho můžeme maximálně na ženský a mužský," dodávají. Ženy i muži tak teď mohou být mnohem klidnější. Ve všech pádech skloňovaný pojem vaginální orgasmus, který poprvé použil Sigmund Freud, je prý totiž naprostým nesmyslem, stejně jako tolik opěvovaný bod G.

"Mozek ženy je schopen dosáhnout orgasmu pouze stimulací topořivých tělísek. Ve vagině samotné však žádné takové struktury, jejichž drážděním by žena mohla dosáhnout vyvrcholení, nejsou," tvrdí dále vědci, kteří svoji studii uveřejnili v odborném časopise Clinical Anatomy.

Podle Puppových ženy, které dosahují tzv. "vaginálního" orgasmu, si ho užívají jen proto, že mají klitoris větší a umístěný blízko vagíny. Při souloži jsou tak topořivá tělíska drážděna pohlavním údem partnera přes stěnu vagíny. Naopak ženy, které mají s dosažením orgasmu problémy, mají klitoris malý a vzdálený od vagíny.

Klitoris je ve skutečnosti nejvíce erotogenní zónou každé ženy a často se dokonce nazývá "ženský penis". Vývojově je totiž shodný s mužským penisem, kterému je svojí stavbou i tvarem podobný. V embryonálním stavu pochází ze stejné tkáně, avšak spouštěčem pro vytvoření penisu namísto klitorisu je hormon testosteron.