Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejpodivnější afrodiziaka v historii lidstva. Mravenci, kobry nebo španělské mušky

  • Zvýšení libida, touhy nebo potence, to vše mají afrodiziaka přinést
    21. září 2014 | 10:21

    Od dob, kdy lidstvo zanechávalo písemné důkazy o své existenci, je možné mapovat také přípravky, které lidé používali jako afrodiziaka. Podle různých dob a kultur, se prostředky, kterými lidé zvyšovali své sexuální libido, značně liší. Kruté praktiky Amazonek, podivné metody starých Římanů nebo asijské zvyklosti dochované dodnes, o tom všem si můžete přečíst v článku, který jsme této tématice věnovali.

  • Egypťané a Amazonky


    Staří Egypťané namáčeli liliové květy do vína a věřili, že jim to pomůže zvýšit jejich výkon v posteli. Mnohem drastičtější praktiky volily Amazonky, které svým zajatcům lámaly ruce nebo nohy, jelikož věřily, že zraněný muž se stává tím nejlepším milencem.
    Autor: profimedia.cz, Foto Blesk


  • Římané


    Koňská mana neboli Hippomanes. Jsou to nahnědlé nebo olivově zelené elastické formace, které se vytvářejí v těle klisny během těhotenství. Látka se také odebírá z jazyka čerstvě narozeného hříběte. Lepkavá tekutina z dělohy klisen byla v dávných dobách nazývána Hipp Campomanes a používala se stejně jako lektvary lásky a do milostných kouzel.
    Autor: profimedia.cz

  • Caligula


    Caligula byl římský císař, který byl proslulý svou krutostí a sexuální zvráceností, prameny ho doslova označují za šílence. Dalo by se čekat, že jeho forma afrodiziak bude nějak zvrácená. Možná vás to překvapí, ale Caligula věřil, že síla sexuálního výkonu je ukryta v pojídání mrkve!
    Autor: profimedia.cz


  • Čína


    Pojídání kober měli ve zvyku lidé z jižní Číny z oblasti Kanton, neb byli přesvědčeni, že posílí jejich libido. Stejně tak se v Číně pojídaly ve třetím století po Kristu mořské okurky, živočichové, kteří svým tvarem výrazně připomínají pohlavní úd. To bylo také tím hlavním důvodem, proč je považovali za afrodiziakum.
    Autor: Profimedia.cz


  • Král a ti druzí


    Král Jindřich IV používal jako afrodiziakum rozemletého brouka z čeledi majkovitých, puchýřníka. Je to jedno z nejslavnějších afrodiziak, kterému se také říká španělské mušky. Je také velice nebezpečné, protože je to ve své podstatě jed a je velice snadné se jím předávkovat.

     

    Na Filipínách se zase věřilo, že nevylíhnutý zárodek v kachním vejci přináší mužům potenci a mravence zase dostávali jako svatební dar v Kolumbii. Novomanželé je měli před svatební nocí pojídat a zvýšit tak kouzlo svatební noci.

    Autor: Profimedia


  • Dvacáté století


    V Zimbabwe pijí paviání moč s pivem, aby zvýšili svou sexuální touhu. Japonci zase věří, že ryba fugu, to je ta, která má jako obranný reflex to, že se nafoukne jako balón, má afrodiziakální účinky. Připravují ji jen specializovaní kuchaři s licencí. V Asii také muži věří v magický účinek tygřího penisu na svou potenci.
    Autor: ZOO Liberec


Klíčová slova:  sex, afrodiziakum, láska, potence
Diskuse ke článku
.