Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vysoké podpatky jsou nepřítelem vašeho orgasmu! Studie dokazuje

Moc vysoké podpatky se mohou stát nepřítelem vašeho sexuálního prožitku
28. srpna 2014 | 15:00

Na vysoké podpatky mnoho žen nedá dopustit, proto, jsou přesvědčeny o tom, že jim dělají hezcí nohy a díky nim je i jejich zadeček mnohem lépe tvarovaný. Je to tak, co se estetické stránky týče, podpatky opravdu vypadají na noze úžasně, ale ještě je také nutné, umět je nosit. Nyní se ale objevily zprávy, že by právě tyhle ženské sexy zbraně, mohly mít negativní vliv na orgasmus.

Italská uroložka, Maria Cerruto zjistila, že pokud ženy nosí normální boty se zvýšeným podpatkem, který není vyšší než 5 cm, posilují tím svaly na nohou a pánevní svaly, tudíž jsou na tom mnohem lépe než ženy, které nosí ploché boty. Ovšem na druhou stranu cokoli co je vyšší než pět centimetrů má opačný účinek.

Autor: Shutterstock

Christian Louboutin prý prohlásil, že vysoké podpatky jsou sexy, protože v nich má žena nohu ve stejné pozici, jako při orgasmu. To je v podstatě pravda, ale jde tu především o svaly v oblasti pánve, na které nošení podpatků nejvíce působí, jelikož mění zcela držení těla. Pokud totiž klenba vaší nohy v podpatcích způsobuje, že je vaše pánev v poloze, jako těsně před orgasmem, tak je jasné, že se tím pádem můžete stát imunní vůči tomuto slastnému pocitu. „Orgasmus je něco jako rozjíždět se z nuly na šedesát, a pokud už začínáte na padesáti pěti, připravujete se o velkou část prožitku,“ tvrdí doktorka Cerruto.

Vezměte si například, když pravidelně cvičíte, že pokud děláte neustále ty stejné cviky, tak si na to vaše tělo zvykne a už na ně nereaguje, musíte proto změnit cvičební rutinu. Pokud tedy budete nosit podpatky celý den, každý den, tak narazíte na problém.