Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 skleniček vody denně změní váš sex k nepoznání! Vyzkoušejte to!

Voda má blahodárné účinky dokonce i na náš sexuální žiovt
26. srpna 2014 | 15:00

Najednou zjišťujete, že váš sexuální život začíná skomírat a že vlastně vůbec nemáte chuť? Věřte tomu nebo ne, možná se za tím skrývá nedostatek vody ve vašem organismu. „Přece vůbec necítím, že bych měla žízeň, tak jak mohu být dehydrovaná,“ říkáte si možná. Ale nedostatek vody v organismu může mít různé projevy a žízeň je jen jednou z nich, nechuť k sexu ji pak může následovat.


Dehydratace se svým dílem podepisuje na suchosti ve vagíně, únavě, bolesti hlavy a podrážděnosti. Ani jedno z toho prostě nemá pozitivní vliv na sexuální život či chut na sex. Váš partner se pak může třeba přetrhnout, ale nic s tím neudělá.

Voda má blahodárné účinky dokonce i na náš sexuální žiovt
Autor: shutterstock

Lékařské výzkumy zjistily, že například v USA  sedmdesát pět procent populace nemá dostatečně zavodněný organismus. Proto se zamyslete nad tím, kolik toho opravdu denně vypijete. Znáte ten pocit, když vám při žízni vyschne v krku a oschnou rty? Stejně se to děje i na sliznicích pohlavních orgánů, čili ve vagíně. Navíc! Pokud denně vypijete kolem 1,5 litru vody denně, vaše krev se zjednodušeně řečeno naředí, lépe v ní koluje kyslík, tím pádem se vám budou také lépe prokrvovat pohlavní orgány a celkový zážitek bude o sto procent lepší.

Většina odborníků se shoduje na tom, že 1,5 litru denně stačí k tomu, aby byl organismus dostatečně prokrven. Samozřejmě, že pokud jsou venku horké dny, je nutno pít více. Neznamená to, že celý den nebudete pít, pak do sebe kopnete půllitr a bude vymalováno. Organismus potřebuje vodu vstřebat, proto musíte pít průběžně celý den. Pozor, některé nápoje jako je káva, džusy, colové limonády, ale i čaj a alkohol přispívají k tomu, že tělo vodu vylučuje. Proto v pitném režimu vsaďte hlavně na obyčejnou vodu.