Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dnes je Mezinárodní den ženského orgasmu. Předstíráte ho i vy?

Až 70 % českých žen předstírá orgasmus. Hrajete ho i vy?
8. srpna 2014 | 06:00

Říká se, že jsme skvělé herečky. Víme, kdy nahodit svůdný úsměv, aby nám muž koupil ten krásný náramek, perfektně zvládáme zoufalý pohled, že fakt nevíme, kam se na tu technickou jezdí a 70 procent z nás ze sebe při sexu dokáže vyloudit několik vysokých oktáv, i když vlastně není proč. Pojďme s tím něco udělat! Dnes je totiž Mezinárodní den ženského orgasmu!

„Miláčku, bylo to úžasné,“ řekne žena po milovaní a svalí se vedle svého muže. Ten se dme pýchou a má radost, že jako chlap za něco stojí. Žena to však bere pouze jako součást své role, kterou začala před chvílí hrát. Podle výzkumu, který provedla agentura STEM/MARK pod supervizí Sexuologického ústavu 1. LF UK a VFN v Praze, předstírá vyvrcholení až 70 % žen. Dnes je Mezinárodní den orgasmu, pojďme tedy vylepšit tuto reputaci!

Nalijme si čistého vína

Pokud budeme chtít ukázat na viníka, prst většiny z nás přistane s největší pravděpodobností na muži. „Vždyť to je přeci jeho,práce´, dostat nás na vrchol. Tak proč to nedělá? Ať se snaží víc!,“ napadne některé dominantnější ženy. Ale nalijme si čistého vína. Není to tak trochu naše vina, že tak vysoké procento z nás vůbec má tu potřebu předstírat orgasmus? Vždyť oni o tom často ani neví a nemají to jak zjistit. „Téměř polovina dotázaných mužů o tom nic neví a žije v iluzi, že ženu dokonale uspokojili,“ vyjádřil se k tomu profesor Petr Wiess.

Orgasmus na který nezapomenete
Autor: shutterstock

Kdybychom se partnerovi svěřily, že něco není v pořádku, možná by se procento orgasmových hereček snížilo. Ostatně, málo věcí na světě je tak jistých, jak mužská ješitnost. Selhání v této oblasti si nejspíš bude velmi pamatovat a příště se bude snažit udělat vše pro to, aby tuto „nedokonalost“ napravil. Nebude na škodu, pokud mu s tím pomůžete a správně ho nasměrujete.

Na velikosti fakt nezáleží!

Na druhou stranu, tvrdit, že za to můžeme pouze my naším předstíráním, by bylo také nespravedlivé. Ostatně děláme to z nesobeckého hlediska, často tím chceme ujistit partnera, že je skutečně dobrý. Ale pro spoustu žen je důležitá doba trvání předehry, samozřejmě čím důkladnější, tím lepší. Hlavně většina dosáhne orgasmu drážděním klitorisu a vagíny zároveň. Pánové by se tedy měli více zaměřit na dotyky, laskání a jiné něžnosti.

Na velikosti záleží!
Autor: Shutterstock.com

Z toho vyplývá i vyvrácení jednoho z nejvíce omílaných mýtů ze sexuálního světa, tedy že k tomu správnému ženskému vyvrcholení je důležitá délka penisu. 70 procent procent dotázaných nepovažuje délku mužova přirození za tolik zásadní. Nelze se tedy vymlouvat na to, že  „kdybych ho měl většího…“. Aby oba partneři umocnili své vzrušení, mohou zkusit některé z poloh, při které si žena může dráždit klitoris rukou.

Mezinárodní den ženského orgasmu vznikl původně v Brazílii a během let se rozšířil do celého světa. Můžeme tak poděkovat jednomu radnímu, který tento svátek vymyslel jako poděkování své ženě. Tradici slavení tohoto svátku bychom pomalu mohli zavést i u nás. Jednou by tak mohl nahradit třeba i MDŽ.