Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Krutá čísla: 74 procent žen má raději jídlo než sex!

Jídlo je na stupnici od jedné do deseti, co se uspokojení týče výš, než sex
10. června 2014 | 15:00

Sex je fajn, ale na stupnici od jedné do deseti u žen rozhodně přední příčky zaujímá jídlo, které jim prý dává také mnohem větší uspokojení, nežli sexuální hrátky. Tohle zjištění přišlo z Francie, kde se jeden z průzkumů zaměřil právě na tuto oblast.

Jak je to možné, vždyť o francouzských ženách se vždy hovořilo, jako o těch nejvášnivějších milenkách, které sex milují nade vše. Nyní se ukázalo, že nadevše milují jídlo! V tom případě je ale záhadou, jak je možné, že ve Francii není mnohem více obézních lidí. Vždyť všechny jejich croissanty, foie gras a podobné kalorické pecky, by se musely na jejich postavách zákonitě promítnout.

Jídlo je na stupnici od jedné do deseti, co se uspokojení týče výš, než sex
Autor: shutterstock


Sexuolog Gerard Leleu vysvětloval tyto překvapivé výsledky tím, že během jídla, je člověk schopen prožívat takzvaný kulinární orgasmus, který je velice podobný tomu, který zažíváme během sexu. „Když jsme smutní a rozhodneme se léčit smutek čokoládou, dochází v mozku k procesu který lze popsat jako masturbace hypotalamu,“ vyjádřil se sexuolog.

Zajímavé by prý bylo zjistit, v kterou denní hodinu tento výzkum probíhal, protože pokud to bylo před obědem, potom naše sexuální libido přehlušuje touha po jídle. Sexuolog také říká, že ženy mají z jídla větší potěšení proto, že je to v podstatě absolutně a jen na nich, jaké jídlo si vychutnají a uspokojují čistě svoje potřeby, kdežto při sexu musejí brát v potaz také potřeby svého partnera.