Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Orgasmus: Proč ho občas předstíráme?

Všichni víme, že vyvrcholení vždy přijít nemusí. Přesto ho alespoň hrajeme.
15. listopadu 2013 | 15:00

Řeší se ve filmech, v seriálech, knihách, časopisech i s kamarádkami nad kávou. Orgasmus. 3 slabiky které jsou v sexu tak důležité, že debaty o něm nikdy nepřestanou. Jenže, co když občas ne a ne přijít. Zahrajete ho?

Pokud patříte mezi to malinké procento žen, které orgasmus nikdy nemusely předstírat, pak vám gratulujeme, ale možná vám tak úplně nevěříme. Přestože je s námi zdravotně i psychicky všechno v pořádku, často je problém partnerovi vysvětlit, že nám "to" dnes prostě nepůjde.

Navíc, pokud se pustíte do debaty ve stylu: "To nevadí, že jsem neměla orgasmus, i tak to bylo moc krásné.", muž se velmi nepravděpodobně spokojí s touto prostou (a pravdivou) informací. Bude chtít vědět, proč. Co udělal špatně, v horším případě, co je špatně s vámi. Proč tedy vlastně orgasmus občas předstíráme?

1. Protože napoprvé to prostě často nejde

Orgasmus
Autor: Shutterstock
Jste single a přivedla jste si domů nový objev. A i když se vám moc líbí a šíleně vás vzrušuje, vyvrcholení prostě nepřichází. Logicky, je to poprvé a ještě spolu nejste sehraní. Navíc, není zbytečné vést debaty o orgasmu dnes, když zítra, nebo přes-příště už by to mohlo být se vším všudy? Je. Takže ho zahrajete a jede se dál. Přeci si nezkazíte první dojem.

2. Protože máme rády šťastné konce

Přiznejme si to, spolu a navždy milujeme už od dob šípkové Růženky. A když jste v nejlepším a vidíte, že váš milovaný je asi tak 5 vteřin od vyvrcholení, zatímco vy ani zdaleka ne, můžete udělat jen dvě věci - zdánlivě dosáhnout orgasmu společně s ním, nebo nedělat vůbec nic. Co si vyberete?

3. Jsme unavené a chceme spát

Orgasmus
Autor: profimedia.cz
Také by vás zajímalo, kde se vzala ta představa, že čím déle muž vydrží tím lépe? Ano, pokud jsme na dovolené nebo na líbánkách (bez dětí!), můžeme se oddávat celonočnímu sexu bez výčitek. Když ale víte, že za pár hodin vstáváte do práce, navíc jste třeba už 2 orgasmy měla a on pořád nepřestává, není nic snazšího, než mu pořádně vzrušeně pošeptat, ať vyvrcholí s vámi.

4. Jsme opilé a víme, že to nepůjde

Orgasmus
Autor: Shutterstock.com
Zatímco jedna sklenička vína funguje jako afrodiziakum, jedna lahev vášeň spíš zabíjí. Zatímco muž po požití je na svoji schopnost oddálit orgasmus hrdí (protože věří teorii o výdrži z předchozího bodu), ženám stížená schopnost dosáhnout vyvrcholení příliš po chuti není. Neznamená to ale, že bychom si sex neužívaly. Jen to prostě dnes nepůjde, protože někdy to prostě nejde. Smiřte se s tím.

5. Když už jsme to hrály tehdy...

... tak proč ne i dnes? Co se stalo jednou, může se stát i podruhé a popadesáté. Ledy byly prolomeny.

Orgasmus
Autor: Shutterstock
Samozřejmě téma trošku zlehčujeme. Pokud s partnerem běžně orgasmu dosahujete, klidně ho občas zahrajte. Nejste robot, ani porno hvězda a nemusíte vyvrcholit třicetkrát během jednoho čísla. Navíc, sex je skvělý i bez orgasmu a proč připravovat vašeho miláčka o pocit, že je král vesmíru?

Na druhou stranu, pokud máte tendenci předstírat každý orgasmus, je ta pravá chvíle na intimní rozhovor ve dvou. Stejně jako vy milujete jeho, on pravděpodobně miluje vás. A určitě vás chce potěšit po všech stránkách. Nestyďte se mu proto říct, co vás vzrušuje víc, než to co obvykle dělá. Ochuzujete totiž nejen jeho, ale hlavně samu sebe.