Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Flirt, úlet nebo nevěra? Kde jsou naše hranice?

Mezi flirtem a nevěrou je velký rozdíl. Každý má ovšem hranice nevěry nastavené jinak.
11. října 2013 | 13:00

Jste šťastná se svým partnerem, ale poslední dobou velmi často pokukujete po cizích mužích a umíráte touhou flirtovat? Pokud zůstanete jen u nevinného očního kontaktu, má cenu stávající vztah udržovat. Když se stanete nevěrnicí, pořádně si zkomplikujete život.

Počáteční bláznivé zamilování vyprchalo

Zhruba po třech letech vztahu se dostaví drobná krize, během které si uvědomíte, že váš partner je sice Skvělý parťák a spřízněná duše, ale milostné vzrušení už trochu vyprchalo. Pokud jste v dlouhém vztahu nadmíru spokojená, důležitější než erotika by pro vás měly být hodnoty jako důvěra, pochopení a blízkost člověka, na kterého se můžete spolehnout.

Existuje nespočetně mnoho párů, které spolu spokojeně žijí, i když bláznivá zamilovanost dávno vyprchala. Zvažte tedy opravdu důkladně, jestli vám chvilkové povyražení stojí za krach dlouholetého vztahu!

...
Autor: Shutterstock

Jak daleko můžu zajít?

Tuhle otázku si položte hned, jak si uvědomíte, že váš zájem o cizí muže vzrostl. Pokud vám stačí sledovat kolemjdoucí svalovce a představovat si, jaké by bylo s nimi mít sex, není to vůbec nic špatného. Naopak to znamená, že vaše sexualita nespí. To vám může pomoc v milostném životě s vaším stávajícím partnerem.

Jestli podle vás patří do nevinného flirtu i rande s kolegou, váš vztah by to narušit nemělo. Pokud opravdu jen flirtujete a dodáváte si sebevědomí, neděláte nic špatného. Každý z nás má ovšem jinou definici nevěry a pro někoho může být i schůzka s cizí osobu podváděním toho druhého.

Mám se s ním rozejít?

Jste přesvědčená o tom, že toužíte přímo po nevěře? Znamená to, že ve vztahu nejste plně spokojená, protože jinak byste nevyhledávala sexuální potěšení u jiných mužů. Vezměte si pro a proti a pečlivě si rozmyslete, jestli má cenu vztah udržovat, nebo se rozejít.

...
Autor: Shutterstock

Můžete se také dostat do situace, kdy nebudete mít dost odvahy k rozchodu, ale už si budete užívat žhavé chvilky s jiným mužem. Pak je váš vztah v troskách a vy akorát děláte z vašeho partnera hlupáka.

Chci s ním být, i když jsem nevěrná

Víte, že za každou cenu chcete zůstat se svým milým, ale zároveň se nemůžete vzdát občasného povyražení? V první řadě si uvědomte, že nevěrou hodně riskujete. Může se vám stát, že vás partner odhalí a rozchod bude hodně peprný. Pokud nejste úplně z kamene, měly by se brzo dostavit výčitky svědomí, které by vás mohly srazit na kolena.

Znovu se zamyslete nad tím, jestli svého muže opravdu milujete, když jste schopná mu zahýbat. Pokud je vám věrný a zahrnuje vás láskou, rozhodně si to od vás nezaslouží.

Zdroj inspirace: Luckystar