Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Můj první vibrátor aneb Průvodce světem robertků pro začátečníky

11. září 2013 | 10:00

Ještě pořád nemáte v nočním stolku ukrytého svého vibrujícího pomocníka? Pak je nejvyšší čas to napravit! A vůbec nezáleží na tom, zda jste právě single, nebo máte stálého partnera. "Robertek" je totiž nejen skvělým pomocníkem při masturbaci, ale i neocenitelnou pomůckou pro zpestření partnerských sexuálních hrátek.

Stydíte se přiznat si, že vás masturbace baví?  Tak se přestaňte "upejpat" a příště si to užijte! Podle sexuologů je totiž doslova léčivá. Zbavuje nás stresu, bolestí hlavy, máme po ní dobrou náladu, jsme uvolnění. Když masturbujeme, prohlubuje se nám dech, zvětšuje kapacitu plic a díky tomu máme nádherně okysličenou pleť a růžové tvářičky.

Vibrátory ale rozhodně nejsou určené jen pro osamělé ženy bez partnera. Naopak! Skvěle okořenění společné hrátky. Mnoho žen navíc jen s jejich pomocí dosáhne vytouženého orgasmu, nebo i opakovaných orgasmů.

Gigi Deep Rose
Autor: www.funtoys.cz

Je tedy nejvyšší čas vydat se do sexshopu a vybrat si svého "robertka". Jenže kterého, když jsou jich v regálech stovky?

Dildo, nebo vibrátor?

V první řadě se zamyslete nad tím, co od svého nového pomocníka vlastně chcete. Dildo je pouhou napodobeninou penisu bez motorku či elektroniky. Zpravidla je mnohem ohebnější než vibrátor a realističtější ve svých tvarech. Vibrátor je pevnější a disponuje elektromotorkem, který zajišťuje vibrace. U většiny je pak možno elektronicky nastavovat intenzitu, sílu a frekvenci vibrací. Důležité je také zvážit, zda chceme vibrátor vaginální, anální, vaginálně-anální či dráždící přímo bod G.

Cena versus kvalita

Na svém "gumovém příteli" rozhodně nešetřete! Rozdíl je především v použitých materiálech. Levné vibrátory jsou vyrobené z plastu. Jsou tvrdé a hlučné. Navíc moc dlouho nevydrží. Nejlépe však přenášejí vibrace. Pro většinu žen ale není jejich použití na citlivých partiích nijak příjemné, nepřizpůsobí se totiž tělu. Najdou se však i výjimky.

Tenhle zajíček ji dostane hned třikrát - perličkový vibrátor Disco Rabbit Passion
Autor: sleviste.cz
O poznání lepší jsou ty gelové. Jsou měkké, pružné, příjemné na omak. Díky svým vlastnostem mohou mít nejen reálný tvar skutečného penisu, ale i jakýkoliv jiný tvaru, rozměr, či zahnutí. Jejich poddajnost a přizpůsobivost je velkou výhodou.

Dalším typem používaného materiálu je ten, který realisticky napodobuje lidskou pokožku (označovaný Futurotic, Pure Skin či Soft Touch). Jde o velmi měkké materiály, které Vás uchvátí svojí sametovou hebkostí, jemností a okamžitým získáním vaší tělesné teploty. Jsou však nejnáročnější na údržbu.

Nadčasový multifunkční vibrátor DELIGHT
Autor: archiv firmy
Nejkvalitnější jsou pak ty z lékařského silikonu. Jde o materiál využívaný v plastické chirurgii. Je velice příjemný na dotek, zdravotně nezávadný, hypoalergenní a pachově neutrální. Vhodný i pro alergiky. Pozor! Stejně jako u obou předchozích materiálů je třeba dbát na to, aby byl použit lubrikant na vodní bázi. Jiný by totiž materiály poškodil!

Voděodolný, či vodotěsný?

Většina dražších vibrátorů je vyráběna jako voděodolné. To znamená, že je můžete použít například ve sprše pod tekoucí vodou ale nemůžete je ponořit třeba do vany. Pokud si chcete užívat i pod vodou, musíte si koupit vibrátor vodotěsný.